Тодор Тагарев: В България се предвижда многонационален щаб за сухопътна дивизия

1
Това е сериозно усилие, което трябва да направим, посочи военният министър
Това е сериозно усилие, което трябва да направим, посочи военният министър Снимка: БГНЕС

Това е сериозно усилие, което трябва да направим, посочи военният министър

"Неразбираемо е, когато излиза от човек с висока военна подготовка". Така министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира думите на президента Румен Радев, че „Украйна настоява да води тази война”.

"Във Вилнюс по време на Срещата на върха на НАТО обстановката беше невероятна. На всеки 200-300 метра има украински и литовски флагове. Хората се радват. България не изглежда така. И това е сериозен успех на кремълската политика спрямо страната ни и на пропагандата, която Кремъл води. Тя се подкрепя от значими обществени групи, партии и в някаква степен от президентската институция", добави той в ефира на Нова телевизия.

В България се предвиждат няколко структури от системата за командване и управление. Най-същественото от тях е създаването на многонационален дивизионен щаб за сухопътна дивизия. Това е сериозно усилие, което трябва да направим”, посочи министърът.

Тагарев коментира проекта за общо закупуване на боеприпаси. „България се включва в този формат, защото той ще е минимум 8 години. Към момента не разполагаме с артилерия с този калибър и ракетни системи за залпов огън, но планираме да закупим”, уточни министърът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Името Му е Прокоба.
    Според №7 на някой са му треперили "пръстенцата" докато пишел коментара. Всъщност е видно кой и защо трепери. Явно положението вече е съвсем "изуй гащи" и цялата платена и безплатна евреогейска списувателна номенклатура се раздира в опити да съчини нещо, поне нещо. С евреогейски плам се хвърлят срещу амбразурата, досущ като истинки Матросов...Жалка работа. Рано или късно всичко ще приключи, по един или друг начин, и тогава ще се търсят виновни... Не ме разбирайте погрешно, не съм фен на Русия, обаче другите, другите не просто прекалиха, те преминават всякакви граници на разума. Нищо добор не чака България и Европа. Но затова не е коректно да се мисли. Нали?!
  • 3
    9
    чуруликай ластовичке
    много филми холивуд си гледал, ама казарма не си и мирисал, като ти се порят и мушкат, що не се запишеш при зеления, там ще пориш на воля! така че пей си, веселиш и внимавай кат се порежеш да не се насереш от страх, „храбрецо“!
  • -2
    8
    До 7
    Пръстенцата бая са ти треперили докато си писал коментара, жалкият ти животец на филмова лента ще да е минавал; нормално - тепърва предстоят множество разпорени и на щик набодени русофилски гъзове; докато още имаш шанс - беги у матушката ти блатная, заедно с простотията си необятная!
  • 1
    7
    сатириконче,
    като дойде „натовската вендета“ тебе къде ще те търсим, в атлантида ли, натовчето ми то храбро! или викаш те от натото, таковата.... е от натото де,ти нали си натото, батьов засранец!
  • -2
    6
    Сатирикон
    Русоблядските червеногъзци квичат и грухтят на умряло и транжирано - музика за моите уши, радост за моите очи, гответе се много скоро за НАТОвска вендета - "и че ви ебат и че ви бият"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари