Тодор Тагарев: Разходите за отбрана през следващата година ще достигнат 2% от БВП

0
По думите на Тагарев в Румъния разходите за отбрана са 2,5% от БВП, а Полша задминава 4%
По думите на Тагарев в Румъния разходите за отбрана са 2,5% от БВП, а Полша задминава 4% Видео: NOVA

По думите на Тагарев в Румъния разходите за отбрана са 2,5% от БВП, а Полша задминава 4%

Българското правителство и в частност МВнР действаше принципно в случая с полета на Сергей Лавров. То издаде разрешение на Лавров като ръководител на делегация за международна организация, която се среща в Скопие, но не и за други лица обект на санкции. Когато е станало ясно, че на борда има и такива, не е разрешено прелитане на самолета. Това коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от NOVA.

Според него реакцията на Захариева е нервна и е част от руската пропагандна война. „Решенията за прелитане или не са национални и те се взимат в съответствие с международни правила и режими”, добави още той.

Кабинетът стриктно следва плана от 2018 година за повишаване на разходите за отбрана, следващата година ще достигнем 2% от БВП, което се разгледа като минимум, а не като цел”, подчерта Тагарев.

По думите му в Румъния разходите за отбрана са 2,5% от БВП, при Балтийските страни повече от това, а Полша задминава 4%. „Разходите служат за изграждане на способности, които ще гарантират сигурността по възможно най-добрия начин. Ние винаги разчитаме и на съюзните способности. С тези 2% започваме да модернизираме по-съществена част от нашата армия, така че тя да действа с нашите съюзници, когато се наложи, а междувременно да се тренира”, добави министърът.

По отношение на отправените заплахи към него, той уточни, че те са ежедневие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Българин
    Българския народ е щедар ще подари на зеленски прясно пушечно месо целия политически боклук
  • 2
    4
    До 3
    Св. Пайсии Светогорец: Този, който бива проклет, се измъчва в този живот. Този обаче, който е проклел, се измъчва и в този, а ще се измъчва и в другия, вечния живот, защото там ще бъде наказан от Бога като престъпник и убиец, ако не се покае и не се изповяда. Защото може някой да е съгрешил против теб, ти обаче с проклятието, което изричаш, все едно, че вземаш пистолета и го убиваш. С кое право вършиш това? Каквото и да ти е сторил другият, нямаш право да го убиваш. Човек, за да прокълне някого, значи, че в себе си има злоба. Проклятие е тогава, когато човек го изрича с патос, с негодувание. Помисли си добре преди да кълнеш отново. А относно "великия министър" - От 1986 г. до 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в Москва (СССР) По време на негово изслушване в Народното събрание на 29 юни 2023 г. става ясно, че той е работил като съветник на Министерството на отбраната на Украйна между 2005 и 2011 г., като редовно е посещавал Киев. Велик евроатлантик (каквото и да значи). В заключение ще ти кажа - *б* си майката. P.S Като гледам ти ще си първия заедно с тагаренкото, който ще посрещне руснаците на Дунав мост, само и само да отървеш кожата.
  • -3
    3
    Само така!
    Фактът, че професор Тагарев е най-мразеният министър от всички мръсни тъмнокървави путлерски фашизоидни гъзолизци, доказва, че е от най-ефективните и полезни за страната ни управници в последните години. Само като му срещнат името някъде тия нещастници изпадат в транс от бяс, което ме изпълва с изключително задоволство. От сърце желая дакато се тръшкат и гърчат колкото се може повече от тях да получават инфаркти и инсулти, за да се чисти земята. Бог да поживи Тодор Тагарев!
  • 1
    2
    Тагаренко,
    Да пукнеш, ДАНО! Ама първо да погребеш сина си, че да не се плодите такива продажни простаци за в бъдеще!
  • 4
    1
    байгън
    Пак от Българите този път за отан мам----а ти тагаренко
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари