Тодор Тагарев: България е сред страните от НАТО, които отделят по 2% от БВП за отбрана

1
Господин Тръмп е в предизборна кампания и позицията му е напълно разбираема, заяви военният ни министър
Господин Тръмп е в предизборна кампания и позицията му е напълно разбираема, заяви военният ни министър Видео: БНТ

Господин Тръмп е в предизборна кампания и позицията му е напълно разбираема, заяви военният ни министър

България е сред 18-те държави от НАТО, които изпълняват критерия за отделяне на 2% от БВП за отбрана. Това заяви военният министър Тодор Тагарев от Брюксел, където участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки от НАТО.

"България е сред тях. Ние сме на 2% с планирания бюджет за тази година и във всяка от следващите години до 2032 година. Около една трета от този бюджет е за инвестиране в нови способности, което се посреща доста добре от нашите съюзници", посочи Тагарев, предаде БНТ.

Във връзка с изявленията на Доналд Тръмп, че би насърчил Русия да атакува, ако страните - членки на НАТО, не плащат, Тагарев коментира: "Господин Тръмп е в предизборна кампания и позицията му е напълно разбираема. Всички страни са поели такова задължение още на срещата на върха през 2014 година , т.е преди 10 години и фактът, че някои още не са постигнали тези 2% е обезпокойтелен. Всички заедно трябва да поемем бремето."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    8
    Тагаренко,
    Мама ти мръсна, боклук, да еба!
  • 7
    7
    Нов
    Тагарев ако има син или дъщеря да ги изпрати на фронта в Украйна.Тогава ще повярваме че наистина е загрижен за Украйна. А може и той да отиде да се бие.
  • -7
    6
    фенката на Путлерчо до 5
    Ама тя руZZия умряла ма! За щастие на целия нормален свят! ХАХАХАХАХА
  • 7
    5
    Слава Русия
    ОБОР ГОВНАРЕВ МАНГАЛ УКРАЙНСКИ В КОВЧЕГ ДА ТЕ ИЗПРАТЯТ ЗА УКРАЙНА ПРОДАЖНИК ТЪПИ РАДИОАКТИВНИ УСРАЙНЦИ.
  • -8
    4
    руZZшлямско тролче
    Товарещ Тагаренков, пачаму вьi така плоха най-бали нас у жопата? Тьотка Мутрофанка няма да ни даде раждясали капeйкими да си пакупаем липилце да дихаем! О меня очен многа салзьоначки на глазами и белаи чалавеченца у жопами! ;(((((
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари