Тодор Тагарев: България може да започне предаването на бронирана бойна техника на Украйна още тази есен

0
Става дума за около 100 БТР-а съветски образец
Става дума за около 100 БТР-а съветски образец Снимка: БГНЕС / Архив

Става дума за около 100 БТР-а съветски образец

Българският министър на отбраната Тодор Тагарев каза на съвместна пресконференция с украинския си колега Олексий Резников в Одеса, че България може да започне предаването на бронирана бойна техника на Украйна още тази есен, предаде агенция УНИАН.

По думите му, става дума за около 100 БТР-а съветски образец, които все още се намират в складовете на българското министерство на вътрешните работи.

„Това донякъде забавя процеса във връзка с обстоятелството, че трябва да бъде подписан договор между министерството на вътрешните работи на България и министерството на отбраната на Украйна. Това споразумение трябва да бъде ратифицирано от нашия парламент. Веднага щом през септември той възобнови своите заседания, смятам, че това ще бъде една от приоритетните задачи. И към края на септември - началото на октомври вече ще имаме ратификация на това споразумение, и мисля, че тогава може да започне предаването (на техниката)", цитира УНИАН думите на министър Тагарев.

Той добави, че България подкрепя Украйна в стремежа ѝ за приемане в НАТО по ускорената процедура, предаде агенция Укринформ, цитирани от БТА.

„В процеса на подготовката на срещата на върха във Вилнюс България подкрепи това предложение, доколкото позволяват обстоятелствата, защото присъединяването към НАТО изисква бойните действия да спрат. Подкрепяме заключителния документ от срещата на върха във Вилнюс за Украйна", каза Тагарев.

„Що се отнася до плана за действие, можем да кажем, че се придвижихме от няколко стъпки до само една стъпка за присъединяването на Украйна към НАТО", добави Тагарев.

По думите му, веднага щом свърши войната, Украйна трябва да има много ясна и бърза перспектива за присъединяване към Алианса.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников на свой ред отбеляза, че двамата с Тагарев са обсъдили текущата ситуация, включително в Азовско-Черноморския регион, както и бъдещото сътрудничество в редица сфери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    5
    Читател
    Спрете този пенсионер, докато не е станало късно!
  • 8
    4
    плюс-минус
    Човек живее един живот и дано го изживее мирно и спокойно. Защо Европата, САЩ и нашият наливат масло в огъня, а не се борят за мирни международни отношения? Пак ли всичко е пари? Или предателство?
  • 15
    3
    До 2
    Първо извади хуя на наркомана зелце от устата си и тогава дрънкай. Шибан джендър усраински!
  • -15
    2
    До 1
    А ти си върви при Путин ,ама за по сигурно мини през Лудницата в Бяла !
  • 15
    1
    Мършоооо,
    България може (и трябва!) да започне екзекутирането на долни отрепки като вас!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари