Тодор Кантарджиев: Грипът покосява за 18 до 36 часа

0
Следващата седмица ще се удвоят случаите
Следващата седмица ще се удвоят случаите Снимка: Дарик

Следващата седмица ще се удвоят случаите

Следващата седмица ще се удвоят случаите на грип и причините за това са две. Едната е, че в студеното време не се проветрява, а другата е, че вдишвайки студен въздух, няма възможност имунологично да се унищожават попадналите в носа микроорганизми. Това заяви в "Най-добрите лекари" по Дарик радио епидемиологът проф. Тодор Кантарджиев.

Той допълни, че при коронавируса в момента протичането е по-леко, няма натоварване на болниците. Затова акцентът този месец е увеличаващият се грип, коронавирусът обаче не трябва да се подценява, тъй като от него страдат много възрастните хора, както и тези с имунни дефицити, посочи проф. Кантарджиев и допълни, че разликата е в инкубационния период, тъй като грипът покосява за 18 до 36 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари