Тираджии превърнаха аварийна лента в паркинг и сметище на АМ "Хемус"

2
За почистването на такива места АПИ харчи голяма част от бюджета си
За почистването на такива места АПИ харчи голяма част от бюджета си Видео: NOVA

За почистването на такива места АПИ харчи голяма част от бюджета си

Десетки неправилно паркирани камиони превръщат участък от АМ "Хемус" в капан за невнимателни водачи. Шофьори на тирове паркират в аварийната лента, за да ползват задължителната си почивка.

Участъкът в района на Жерково обаче е станал огромно сметище, тъй като шофьорите оставят след себе си битови отпадъци, празни туби от автомобилни масла и износени гуми, информира NOVA.

На нерегламентираната отбивка за престой се трупат отпадъци, които се почистват от фирма, наета от Агенция „Пътна инфраструктура“. За почистването на такива места пътната агенция харчи голяма част от бюджета си.

Ангел Попов, експерт от Европейския център за транспортни политики, обясни, че международните шофьори подлежат на солидни глоби, в случай, че не спазят задължителната си почивка. Условията на АМ “Хемус” обаче са предпоставка за опасни инциденти. “Миналата година един шофьор на камион загина тук, докато сменя гума”, каза Попов. Той поясни, че това е единственият участък, в който шофьорите могат да почиват, тъй като в околността няма пригоден за тях паркинг.

От Европейския център за транспортна политика организират доброволческа акция по почистване на мястото, превърнало се в сметище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари