ТИР-ове с летни гуми блокираха пътища в Русенско

1
Сутринта в района на Мойсев баир са закъсали два тежкотоварни камиона, които са се унесли, завъртяли са се и са блокирали движението
Сутринта в района на Мойсев баир са закъсали два тежкотоварни камиона, които са се унесли, завъртяли са се и са блокирали движението Видео: БГНЕС

ТИР-ове, които не са оборудвани с вериги и нямат зимни гуми, създават затруднения по пътищата в Русенско. Сутринта в района на Мойсев баир са закъсали два тежкотоварни камиона, които са се унесли, завъртяли са се и са блокирали движението. Заради тях се наложи Пътното управление временно да затвори пътя Русе-Бяла за движение на камиони над 20 тона, за да може да изтегли ТИР-овете. Това пък доведе до образуването на колони.

Освен камионите неподготвени за падналия сняг и леда под него се оказват и леките автомобили. Няколко буса са излезли от пътя към Бяла и са попаднали в канавките. Към момента няма затворени пътища в региона, тъй като навсякъде машините работят, съобщи областният управител Стефко Бурджиев.

В началото на деня 14 населени места в областта са били без ток, но към момента те вече са само 5. Екипите на "Енерго про" работят за отстраняване на повредите и се очаква в светлата част на денонощието навсякъде да има ток. "За съжаление вятърът, който е извън града и извън селата, където се усеща по-силно, прави така, че електропроводите дават на късо и защитите им сработват, и това е всъщност причината да нямаме захранване", обясни директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" Спасимир Димитров.

В Община Русе има частични проблеми и с водоподаването в село Бъзън, но се работи от ВиК. В общината чистят 43 машини, но снегът, който навява, затруднява работата им. Тротоарите се почистват ръчно, правят се проходими, за да могат двама човека да се разминат спокойно.

Дунав мост и районът около него са почистени, няма затруднения и опашки от ТИР-ове

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари