Ти знаеш ли кой съм аз?

13
Да, знам. Самоповярвал си цървул. Дори само заради тази фраза....
Да, знам. Самоповярвал си цървул. Дори само заради тази фраза....

ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ?!?

Култова фраза, типична за надмогналия масрафа си парвеню. В България всяко нищо, станало нищо с пост, употребява този израз, за да покаже на тези под себе си колко е велик, съответно как може да ги смачка.

Днес беше произнесено от един прокурор в болница, който вилнял като подивял хулиган. Е, вече всички го знаем кой е той. Въпросът е друг - как може да се допусне прокурор, а който и да било на държавен пост, да употребява подобен израз, показващ пълно самозабравяне и наглост?

Пази, Боже, сляпо да прогледа. През живота си съм срещала хора от всякакви среди. Принципно тези от семействата от сой, както се казва, са достатъчно възпитани и се познава кои са по това, че са възпитани и оставят впечатление за стил и за класа. А не са агресивна простотия и миризливи цървули под лустрото на костюма.

В България за добро или зло аристокрация нямаме. Но имаме интелектуален елит, хора, които поколения наред инвестират не в имоти, а в знания и дипломи. И в добро възпитание, освен образованието. И точно поради това такива хора рядко се цапат да влизат в политиката и управлението.

Последните десетилетия политиката стана запазена ниша на прогледналите слепи, дошли с бохчата от село и цървулите, седнали в министерски и прокурорски кресла и повярвали си, че светът е техен.

"Ти знаеш ли кой съм аз?". Да, знам. Самоповярвал си цървул. Дори само заради тази фраза....

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Две блондинки:
- Миме, правих тест за бременност!
- И кво трудни ли бяха въпросите?

Харесай Дунавмост във Фейсбук