Ти, който хвърли отрова - доволен ли си?

4

Отрова, разпръсната пред блок, уби малко куче в Русе

Домашно и много симпатично куче е починало от отровата. Тъжната новина споделя стопанката на животното. Четириногото било отровено в района на млечна кухня в Русе. Вероятно отровата, погълната от кучето, е била предназначена за унищожаване на мишки и плъхове, но е използвана с друга цел - да се отнеме живот на невинна животинка, пише Glasnews.bg.

Сърцераздирателен пост написа стопанката на кученцето в социалната мрежа Фейсбук. С думите си тя успя да разчувства много хора. Ето как жената се обърна към човека, виновен за смъртта на малкото куче: "Доволен ли си, човече? Да, на теб говоря! Ти, който хвърли отрова между блоковете. Постигна своята цел!".

"Доволен ли си, човече? Да, на теб говоря! Ти, който хвърли отрова между блоковете. Постигна своята цел! Успя да убиеш няколко невинни животни !!! Да причиниш огромна болка на хора, които ги обичаха и се грижиха за тях безвъзмездно! Майки вече стана звездичка на небето... А беше само на 2 годинки! Винаги се разхождаше на каишка и никога на никой нищо лошо не направи. Просто се радваше на прекрасния си живот. А сега остави тук мама и кака с огромна болка в сърцата."

Стопанката сподели и снимки, които показват как са погребали животното. Междувренно тя предупреди, че има още разпръсната отрова около частната детска кухня в Русе. "Пазете си животни, мили хора!", написа стопанката на починалото куче.

Това е поредният случай на погубен живот на домашен любимец чрез отрова. Недобросъвестни хора често хвърлят из градините и междублоковите пространства в страна ни отрова, но дали се замислят какво би последвало, ако тази отрова бъде открита от дете?

"Аз живея в квартала, по-точно в бл. Потсдам-1. Тук есента, вече две поредни години, се слага отрова за уличните ни котки, повечето от тях загубиха живота си именно по този жесток начин. Това бяха животни, които почти редовно хранех и бяха доста привързани към мен. Да ги видя в това състояние беше просто ужасно. Явно слагането на отрова отново е започнало и точно от нея е пострадало и вашето животинче. Преди няколко дни и кучето, което гледахме пред блока от над 10 години, също беше отровено. Изхвърлят се и кашончета и къщички, които оставяме зимата, а това лято беше смачкана и изхвърлена кофичката, в която им бях сложила вода. Очевидно на някой от квартала животните много му/й пречат. Така и не успях да разбера кой прави това нещо, но много бих искала да узная. Моля, ако някой от съседите има информация за извършителя, да не се притеснява да я сподели с мен.", гласи коментар на Славена Славова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    19
    Стига драми до 18
    За котка никой няма как да ти иска разрешение и такси. Както и за хамстер, морско свинче и т.н. За куче е друга бира. Предполага се, че се извежда на разходка, за нужди, но пак има пробойна - малка порода е, не излиза от дома ми. Ако не те видят с кучето, няма проблем.
  • 2
    18
    Втрещен
    Така и не разбрах, трябва ли да получа разрешение от видиотените възрастово баби, че да си отглеждам котката? Отглеждам я великолепно. Храня я по богато от тях. Тоалетната и е по чиста от техните. Ама те, бабите, вонят ужасяващо! Поради годините ли, какво ли, избягват да се къпят. Котката ми бълхи и паразити няма, бабите имат.
  • 3
    17
    Milen Ivanov
    до механото сьщо има един глиган дето храни безброй котки и ги развьжда уж били кастрирани и вечно раждат. Около входа на блока вечно пльоска едни манджи и вони ужасно, пьлно е с бьлхи и живущите как я тьрпят още не знам. Няква дьрта мома самотница трови живота на много хора. Не са виновни животните виновни са хората!!!
  • 6
    16
    Кой НЕ спазва Закона?
    7) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственици, ползватели и обитатели, които отглеждат в етажната собственост животни, подлежащи на извеждане, заплащат разходи за електрическа енергия, вода, отопление, почистване на общите части и абонаментно обслужване на асансьора за всяко животно в размер като за един обитател. ЗУЕС, Чл. 51 от http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135614516
  • 13
    15
    Гледна точка
    Жената за себе си е права - жалко за кученцето , отишло си е без причина... За другите - които хранят - котки и кучета по улиците - нещата трябва да са ясни - навсякъде в Европа / нормалната Европа / е забранено в градовете да се разхождат свободно животни ! Които си иска кученце - си го регистрира и се грижи за него. Като се изходи навън - взема си ръкавица , взема си акото и го поставя в специални контейнери. Аз лично познавам 2 жени - които хранят котките и кучетата - те си нямат никого и по този начин се успокояват , че правят добро , но ако веднъж седмично - купуват по 2 кроасана и ги оставят в някой дом за деца - си мисля - че ще направят по-голямо добро...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари