The Telegraph: Еврозоната вкарва България на борда

3
Сега сме на път да станем свидетели на потоп от горещи пари, които се изсипват в страната, бърз бум и след това всемогъща катастрофа
Сега сме на път да станем свидетели на потоп от горещи пари, които се изсипват в страната, бърз бум и след това всемогъща катастрофа Снимка: The Telegraph

Странно е, че блокът за единна валута смята, че отговорът на проблемите му може да бъде даден в бедния човек на Европа

Банковата му система е каша. Италия се насочва отново към нова дългова криза.  Германските съдилища се борят срещу легитимността на Европейската централна банка и се бори да постигне споразумение за начин на обединяване на дълговете си. О, и в случай, че някой не е забелязал, е имало грешка, която изглежда е повлияла на икономиката по не съвсем положителен начин. Но, ей, не се тревожи за нищо от това. Еврозоната предложи идеалното решение за всичките си проблеми. Вкарва България на борда. Това пише британското издание The Telegraph.

Миналата седмица България и Хърватия бяха приети в механизма за обменни курсове, чакалнята за членство в единната валута. Те ще се присъединят към банковия съюз и ще изравнят валутите си с еврото.

Сериозно? България? Това е една от най-бедните и най-корумпираните страни в Европа.

В интерес на истината, това е Гърция на стероиди. Сега сме на път да станем свидетели на потоп от горещи пари, които се изсипват в страната, бърз бум и след това всемогъща катастрофа, която ще тества валутата до нейните граници.

Ако някой се нуждаеше от доказателство, че еврото е политически проект, който отдавна се е отделил от каквато и да е форма на икономически смисъл, то това със сигурност е то.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари