Тежки санкции грозят "Левски"

0
Вчерашният инцидент със сигурност няма да бъде подминат от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз
Вчерашният инцидент със сигурност няма да бъде подминат от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз

Тежки санкции грозят "Левски" заради поведението от страна на феновете на клуба по време на мача срещу ЦСКА.

В началото на второто полувреме от сектор "Б" на стадион "Васил Левски" полетя самоделна бомба, която падна близо до полицаите и рани служителка на реда.

Този инцидент със сигурност няма да бъде подминат от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз, а наказанието няма да е никак малко, пише bTV. 

Случката може да се тълкува, според дисциплинарния правилник на централата, като "Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните – преди, по време и след края на срещата" (чл. 37). От компетентните органи на БФС пък зависи как ще определят щетите, които е нанесъл предметът, но най-вероятно те ще бъдат счетени за "тежки".

Това означава, че "сините" могат да бъдат наказани с глоба от 30 000 лв. и да играят без собствена публика в следващите 3 домакински срещи. 

Ако от Дисциплинарната комисия процедират по този начин, "Левски" ще бъде без подкрепа по трибуните в мачовете срещу "Верея" (21 април), реванша от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА (25 април) и домакинството от първенството на "Ботев" (4 май). В мача срещу "канарчетата" от клуба бяха подготвили чествания по случай 75 години от рождението на "синята" легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Ако последствията не бъдат разтълкувани като тежки, то мачовете без публика ще са по-малко.

Иначе при повторно подобно нарушение до края на първенството, "Левски" ще бъде "преместен в по-ниско ниво за следващата спортно-състезателна година, без право да довърши настоящата спортно-състезателна година". 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари