Тежки глоби и затвор за подпалвачи в Гърция

2
Наказанието за палеж може да достигне до доживотен затвор
Наказанието за палеж може да достигне до доживотен затвор

Наказанието за палеж може да достигне до доживотен затвор

Гърция увеличава глобите и прилага незабавни присъди затвор за палеж поради небрежност или умисъл. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис от парламентарната трибуна в четвъртък, пише Труд.

Предстоят промени, които ще бъдат включени в законопроекта за Министерството на правосъдието, който се очаква да бъде внесен в парламента през септември като лишаване от свобода до 3 години за непочистени горски терени за пикник и други площи, които може да стане причина за пожар. Лишаване от свобода най-малко 2 години за притежание на запалителни материали.

Глобите за всички нарушения, свързани с горски пожари, дори и поради небрежност, могат да надхвърлят 100 000 евро. Те ще се налагат на диференциран принцип, като ще се вземат предвид причинените от пожара щети или дали подпалвачът е бил арестуван в миналото.

Що се отнася до палежа, който се счита за тежко престъпление, рамката на присъдата няма да се промени. Наказанието може да достигне до доживотен затвор.

В същото време ще се сложи край на анонимните жалби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари