Тежка верижна катастрофа на път Е-79

1

Тежка катастрофа окървави Е-79 край Мездра, съобщи BulNews.bg.

Три коли са се размазали в турски ТИР на моста до Железничарския град. Автомобилите са пътували в посока София, когато на моста край Мездра са се ударили в голямата машина, която пътувала към Дунав мост 2. Трите катастрофирали коли са марка „Фолксваген“ с румънски регистрации.  

Челният удар бил толкова силен, че първата кола е напълно размазана, а в нея са останали затиснати двама души. В момента екип пожарникари реже ламарините, за да извади пострадалите хора. На мястото на зверската катастрофа са пристигнали три линейки от Враца и два екипа пожарникари. Едната линейка вече пътува към областния град с жена и малко дете, които са сериозно пострадали от тежкия сблъсък.

В момента другите линейки чакат пожарникарите да извадят пострадалите от смазаните ламарини на другите автомобили.

От силния сблъсък тираджията е загубил контрол над управлението, ударил се е в насрещната мантинела и се е забил в парапета на моста, като кабината на возилото в момента е надвиснала над река Искър и има вероятност всеки момент да падне в реката.

Пътят е напълно затворен, като за ваденето на тира се чака специализирана техника и се очаква трафикът по трасето да бъде блокиран още поне 4-5 часа.

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари