ТЕЦ „Брикел“: Попаднали сме в предизборната кампания на политически кръгове

0
Ние сме едно от най-проверяваните предприятия в страната, допълват от дружеството
Ние сме едно от най-проверяваните предприятия в страната, допълват от дружеството

Ръководството на ТЕЦ "Брикел", подобно на ТЕЦ "Бобов дол", излезе с официална позиция във връзка с наказателно-административните действия на властите у нас. Те обвиняват в неправомерност и неправдоподобност на институционалните мерки.

"В този момент смятаме, че сме попаднали в предизборната кампания на определена политическа група, която иска да покаже, че може да размаха пръст на друга политическа група, използвайки нас."

Това се казва в позиция изпратена до медиите от ТЕЦ "Брикел", след като днес стана ясно, че РИОСВ - Стара Загора е издала принудителна административна мярка за спиране на котли - 1, 2, 3, 4, 5 и 6 на горивната инсталация за производство на топлинна енергия заради установено използване на неразрешен вид гориво.

От "Брикел" допълват, че "е проява на лошо разбиране от политиците ни на това, какво представлява демокрацията, след като правят кампанията си по такъв начин".

В позицията си посочват, че през последните две години направените им проверки са трицифрено число, а лабораториите към Изпълнителната агенция по околна среда са идвали в централата многократно, като последните измервания са били направени в през август месец.

"Смятаме, че от гледна точка на спазване на екологичните изисквания сме едно от най-проверяваните предприятия в страната. Искаме дебело да подчертаем, че при всяко едно измерване на лаборатория не са констатирани превишения на допустимите стойности, включително и на последните две извършени през август месец", се казва още в съобщението.

ТЕЦ "Брикел" не отричат, че използват биомаса като част от тяхното гориво, но отбелязват, че са докладвали за това всеки месец, както на РИОСВ - Стара Загора, така и на МОСВ. И допълват, че за такъв тип нарушение следвало да бъдат предприети мерки от типа административна санкция/глоба и на дружеството да бъде направено предписание да се прекратят тези дейности. При неспазване от оператора, то тогава би трябвало да бъде наложена принудителна мярка. От Брикел посочват, че не са получвали такъв тип предписание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари