Тестът за бременност може да установи наличието на рак

0
Тестът за бременност е просто един бърз и лесен начин да разсеете съмненията си
Тестът за бременност е просто един бърз и лесен начин да разсеете съмненията си

Преди известно време бях чула, че обикновен тест за бременност, който се продава в аптека, понякога може да даде положителен резултат, ако лицето, което се тества има рак.

Запитването до производителите на теста потвърди, че това е вярно: тестове за бременност могат в определени случаи да потвърдят присъствието на рак.Тестът не е наистина надежден, ако резултатите са отрицателни, тъй като изисква доста висок праг на хормони, преди да отчете като позитивен резултат.

Бременните жени лесно постигат този праг, но хората с рак не произвеждат необходимата доза хормони, за да бъде тя регистрирана от теста. Ако обаче тестът покаже позитивен резултат при небременна личност, това е силно показателоно за откриване на рак.Тъй като мъжът ми реши да го изпробва, тестът му даде положителен резултат и се оказа наистина, че има рак в напреднал стадий! Тестът за бременност изследва наличието на хормона ХХГХ (Хюман хроник гонадитрофин хормон). 
Това е същият хормон, чието ниво се повишава при пациенти с рак . Но в повечето случаи нивото при пациенти с рак не е достатъчно високо, за да предизвика положителен резултат на теста. 

Пробата с теста за бременност не бива да ви подвежда, защото не е сигурен признак, че нямате, но при всички случаи, ако няма как да сте бременни и тестът е положителен, трябва спешно да си направите изследвания и да се консултирате със специалист, който да ви даде правилни насоки.

Тестът за бременност е просто един бърз и лесен начин да разсеете съмненията си, ако в един момент си помислите "Леле, сигурно ракът ме е обхванал навсякъде!"

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари