Tesla се споразумя със семейството на инженер, загинал при катастрофа

0
Вей Лун Хуанг е пътувал на автопилот, когато Model X се е забил в бетонна разделителна ивица и го е ранил смъртоносно
Вей Лун Хуанг е пътувал на автопилот, когато Model X се е забил в бетонна разделителна ивица и го е ранил смъртоносно Снимка: KTVU-TV/AP

Вей Лун Хуанг е пътувал на автопилот, когато Model X се е забил в бетонна разделителна ивица и го е ранил смъртоносно

Според съдебни документи Tesla се е споразумяла със семейството на инженер, загинал при катастрофата на неговия Model X в Силициевата долина преди шест години, избягвайки съдебен процес.

Следващата седмица трябваше да започне съдебен процес с жури по дело за смърт, в което Tesla беше обвинена, че не е изпълнила маркетинговите си изисквания по отношение на технологиите за подпомагане на водача и безопасност в своите автомобили, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

В съдебните документи се казва, че Tesla и семейството на Вей Лун Хуанг са постигнали споразумение и че Tesla иска сумата да остане поверителна.

Хуанг е вярвал, че технологията на Model X ще елиминира риска от увреждане на водача, "причинено от това, че автомобилът не се движи с безопасна скорост, не се движи само в рамките на обозначените ленти за движение, не успява да избегне други превозни средства или препятствия по време на движение по магистрали или ускорява в неподвижни обекти или превозни средства, докато е в режим на автопилот", се твърди в първоначалната жалба.

През март 2018 г. Хуанг е пътувал по магистрала в калифорнийския град Маунтин Вю, използвайки функцията за автопилот, когато Model X се е забил в бетонна разделителна ивица и го е ранил смъртоносно, се посочва в съдебния иск.

Семейството на Хуанг твърди в подадените документи, че Tesla е проявила небрежност и невнимание при създаването и пускането на пазара на Model X през 2017 г.

Американските регулаторни органи установиха, че по време на произшествието Хуанг не е държал ръцете си на волана, въпреки предупрежденията от софтуера за подпомагане на водача Autopilot да го направи.

Tesla твърди, че автомобилите ѝ са безопасни и че функциите на Autopilot не освобождават водачите от задължението да внимават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари