Тервел Пулев триумфира пред родна публика

0
Българинът преодоля кървава аркада и "мръсните" номера на африканец
Българинът преодоля кървава аркада и "мръсните" номера на африканец Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

Българинът преодоля кървава аркада и "мръсните" номера на африканец

Тервел Пулев постигна победа срещу шампиона на Африка Роли Ламбърт с единодушно съдийско решение в боксовата галавечер в "Арена София".

Десетки гайди "загряха" излизането на Тервел, а феновете веднага заскандираха "Българи юнаци".

В залата е и Христо Стоичков, който на живо подкрепя братя Пулеви. След Тервел е ред на Кубрат Пулев и неговият мач, който е черешката на програмата, информира Sportlive.

РАЗВОЯТ НА ДВУБОЯ

Първи рунд

Тервел получи солидна подкрепа от присъстващите в залата още със стъпването си на ринга. Напълно очаквано двамата подходиха по-предпазливо, като Ламбърт получи пръв предупреждение за удари в тила.

След комбинация и десен прав в главата Тервел си осигури леко предимство, но преди това Роли опита ляво кроше, но то не създаде проблеми за българина. Този рунд бе по-скоро равностоен без много чисти удари, а Тервел разчиташе предимно на лявата си ръка, за да търси удари.

Втори рунд

Десен прав в тялото, който леко разклати африканеца, но бързо се съвзе. Ламбърт почти постоянно се навеждаше напред с главата в опита си да се предпази, нещо, което стартира още в първия рунд. Увеличиха се клинчовете и умишленото държане - най-вече от Ламбърт, но реферът не даде сигнал и предупреждение тези "прийоми" да спрат.

Иначе - Тервел няколко пъти сериозно натисна съперника си, особено в началото с няколко крошета и ъперкъти с лявата си крака. Ламбърт също нанесе силен десен прав, но той не разклати Пулев, който имаше по-точни попадения в тази част.

Трети рунд

В тази част едва в края Тервел успя да проведе атака с няколко силни удара, като почти през цялото време преди това двамата попадаха в "клинч". Най-вече, когато двамата скъсваха дистанцията, като и Пулев се подведе по този стил на играч, а реферът отправи предупреждение и към двамата.

След този рунд стана ясно, че Тервел е получил аркада, но реферът обявил, че тя е от неточен удар - случаен, и няма да повлияе на точкуването.

Четвърти рунд

Тази аркада се оказа проблем за Тервел, тъй като по средатана рунда отново се отвори и поточе кръв. А това пречеше на българския боксьор и най-вече на видимостта му. Тази слабост бе използвана от Ламбърт, който веднага се хвърли в атака. И двамата не изглеждаха особено свежи, като отново чистите удари бяха много малко, като Тервел успя да нанесе няколко в тялото на съперника.

Пети рунд

Забележките от съдията зачестиха и към двамата. Опитите на Тервел за атака бяха по-скоро неуспешни, тъй като Ламбърт буквално се залепяше за нашия представител и спираше всякакви възможности. Непозволените удари продължиха, а в края на рунда африканецът нанесе няколко силни крошета с дясната ръка

Шести рунд

В този рунд се стигна до неприятна ситуация, като Тервел се удар в камера, която бе прекалено близо до ринга, а реферът спря за кратко двубоя. След пореден натиск и прийом, по-близък до ММА, африканецът накара Тервел Пулев загуби равновесие и падна на земята, но веднага се изправи.

Отново имаше най-много по 1-2 удара в атака, заради постоянните клинчове, като това бе стратегията на Ламбърт. Към края на рунда Тервел отново беше повален непозволено.

Седми рунд

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Двубоят помежду им ще бъде в полутежка категория в осем рунда, като няма да е за титла, както първоначално бе съобщено. Тервел Пулев е професионалист от 2016 година. За последно той се би през декември миналата година, когато победи Дионардо Майнър.

В професионалната си кариера българинът има 18 успеха (14 след нокаут) и едно поражение по точки от Сергей Ковальов (през май 2022 година).

"Намирам го за доста добър, труден опонент. Подготвил съм се здраво, вярвам, че и той се е подготвил. Няма подценяване, чака ни един здрав сблъсък. Няма нужда от много говорене, останаха малко събития преди мача. Подготовката ми премина отлично, със силни партньори, имам огромен респект към противника си, знам, че е сериозно препятствие", заяви Тервел преди двубоя.

Неговият съперник живее в Дубай, но е родом от Камерун. Ламбърт е на 34 години и има 16 победи (12 от които с нокаут) на професионалния ринг. Освен тях е допуснал и две поражения по точки, както и едно равенство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    хаха
    пуснах и издържах не повече от 5 минути да го гледам това, което нито беше бокс нито беше спорт. Тия братя някой ги е излъгал, че са боксьори. То това даже и бой не е, камо ли бокс. Но пък бая ефирно време бяха заели, доволно пара са прибрали за тази пародия.
  • 1
    3
    daskal
    А не ви ли хареса полюцията на Кубрат след мача с украинеца, като се изцепи, че противникът не бил от класата му. Даже публиката в залата се изкикоти. Иначе бокс просто нямаше, особено в бездарното подобие на борба при Тервел. Абсолютна скука!
  • 2
    2
    123456
    Много слаби са братята да спрат да се излагат вече!
  • 2
    1
    фена на Путин
    Уникално прост и страхлив "бокс". Никакво зрелище, никаква агресия, никакви удари. Подскоци с потупвания. Пулев е страхливец. Победи, но това е ПиАр победа срещу противник муден и пасивен слон. И спорта отиде подяволите. А едно време, какво нещо беше боксът........
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари