Терористът, подлудил Лувъра, проснат на земята

0
Нападателят е ранен в краката и коремната област, състоянието му е тежко
Нападателят е ранен в краката и коремната област, състоянието му е тежко Видео: BestÍdeas

Терористът, нападнал войник в Лувъра в Париж, няма криминално минало.

Това стана ясно след проверка на отпечатъците на мъжа, който беше ранен докато опитал да извърши нападение и крещял „Аллах Акбар”, съобщава RT, цитиран от БЛИЦ.

От полицията обаче обявиха, че те не фигурират в регистрите им.
 
„Изправени сме пред груба агресия, която възникна тази сутрин в Лувъра, чийто характер доведе до антитерористични действия и прокуратурата започна разследване за опит за убийство на военен. Като президент на Републиката поздравявам смелостта и действията от страна на армията, за да неутрализира нападателя. Надявам се раненият военен да се възстанови”, обяви президентът Франсоа Оланд.
 
В медиите се появиха снимки от инцидента, направени с мобилни телефони. На тях се вижда как военните са повалили терориста. 
 

По време на инцидента в залите на самият Лувър е имало 250 души, които са събрани в едно от крилата и по-късно евакуирани на групи.
 
Метростанцията беше отворена, пуснаха и коли в района. Около Лувъра обаче са разгърнати сериозен брой полицейски части.
 
Смята се, че нападателят е действал сам. На мястото, където се разигра екшъна, са били открити два меча мачете. Пет изстрела са изстреляни по нападателя.

Ранен е в краката и коремната област. Състоянието му е тежко. Втори човек е арестуван на мястото на инцидента заради „подозрително поведение”.
 
Нападнатият войник е с леко нараняване на главата. Друг униформен е ранен в корема, според някои информации доста сериозно. 
   
По-късно полицията щурмува сграда в централната част на Париж. Акцията е част от разследването на осуетената по-рано днес атака. Следователите са влезли в сграда в близост до булеварда „Шанз-Елизе“, съобщава АФП.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари