Терминалите за електронни винетки на „Дунав мост“ работят нормално

0
Антон Антонов: Полагаме всички усилия системата да работи
Антон Антонов: Полагаме всички усилия системата да работи Видео: БНТ

До средата на следващата седмица по граничните пунктове ще бъдат инсталирани 37 терминали за закупуване на електронни винетки, увери директорът на Националното тол управление в АПИ Антон Антонов.

По думите му, с въвеждането на всяка нова система е нормално да има известни грешки, предава БНТ.

Чрез Външно министерство чуждите превозвачи са уведомени как могат да си купят електронна винетка по интернет, обясни той.

Единственият констатиран от АПИ проблем с електронните винетки е бил с терминалите за закупуване, заяви Антонов. По думите му, шофьорите, които са купили електронни винетки по няколко пъти за един и същ автомобил, ще бъдат компенсирани. „Полагаме всички усилия системата да работи“, допълни той.

54 души работят с IT системите. Сайтът bgtoll.bg наистина е имал дребни проблеми, които са изчистени, увери Антон Антонов.

Не се очаква сериозна загуба от гратисния период, даден до 15 януари, до който липсата на винетка няма да се санкционира. По малките населени места от понеделник винетки ще разпространяват клоновете на Българските пощи.

Директорът на Националното тол управление каза, че конвертирането по няколко стотин пъти на хартиена винетка в електронна, засечено от системата, не се дължи на бъг. В момента кол центърът не работи, но ще започне работа от следващата седмица. До тогава, шофьорите могат да звънят на телефоните на АПИ, увери Антонов.

След напрежението сред шофьорите на българо-румънската граница заради липсата на терминали за електронни винетки, вчера следобед устройствата бяха поставени. Има ли опашки от автомобии ии заработиха ли вече терминалите, вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари