Теодосий Теодосиев: Метеоритът може да е бил и заблудена ракета

0
Винаги има изтървани или не попаднали в целта ракети, не бива да се учудваме, подчерта физикът
Винаги има изтървани или не попаднали в целта ракети, не бива да се учудваме, подчерта физикът Снимка: bTV / стоп кадър

Винаги има изтървани или не попаднали в целта ракети, не бива да се учудваме, подчерта физикът

Всяка задача във физиката може да има няколко възможни отговора, докато не бъде намерено нещо на земята. Най-лесно се намират такива неща в пустинята и по полюсите. При нас е трудно, защото е пресечена местност“, каза физикът и преподават Теодосий Теодосиев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

По думите му преди повече от 100 години при Подкаменна Тунгуска беше паднало подобно тяло, но с много по-големи катастрофални последици. Те били като сред ядрен взрив. Имало много спекулации за извънземни. Според него имало и по-просто обяснение и това е, че било леден метеор.

Това тяло може да бъде не само от космически произход. Може да бъде и заблудена ракета“, посочи той.

По думите му преди години, по време на военната му служба, за малко са щели да убият Тодор Живков. „Винаги има изтървани или не попаднали в целта ракети, не бива да се учудваме“, подчерта Теодосий Теодосиев.

Следи могат да се намерят, само ако е метеор с каменно или желязно ядро. Но и това не е лесно. Ако е някой голям метеорит, при падането му се чува гръм и има светлина и има желязно или каменно ядро може да бъде намерено нещо. Ако е водно ядро – от лед, абсолютно нищо няма да се намери“, заяви Теодосиев.

Толкова големи метеорити рядко падат на Земята“, подчерта физикът.

„Резултатите ми изглеждат по-високи от колкото би трябвало да бъдат. Реалните би трябвало да са още по-ниски. Причината за това е делегирания бюджет. Трябва да се смени философията на обучение в България, защото парите не следват ученика, а резултата“, заяви учителят по физика във връзка с резултатите от външното оценяване след 7 клас.

По думите му, който се наеме да прави реформа в образователната система трябва да се подготви да загуби изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 3
    да глупако, ракетата беше Руска но беше изстреляна от укронацисти за да въвлече и Полша в конфликт. Дори сенилния малоумник бидон го призна. Иначе бесарабските мастии си лаят а техните хора в усрайна ги мелят в месомелачката, като онзи клип на ПинкФлойд.
  • -1
    4
    Пашата
    Нато ще те пази бе хайван. Чок селям серсеми.
  • -1
    3
    до 2
    верно, прав си, помним една „руска“ ракета как падна в полша и един „руски“ безпилотник, дето падна чак в хърватия!
  • -2
    2
    ...
    Като знаем как рушлямските тероруZZки окупатори стрелят като малоумни, нищо чуднo нещо да хвръкне и насам! Гответе се за рушлемски атаки, хора!!! РуZZнаците не са хора, те са ОРКИ!!!
  • 0
    1
    123
    на майка ти изкуфялата дърта перука е заблуден парцал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари