Теодора Генчовска подаде оставка като министър на външните работи

0
Оставка е свързана с решението на партия "Има такъв народ" да изтегли министрите си от състава на правителството
Оставка е свързана с решението на партия "Има такъв народ" да изтегли министрите си от състава на правителството Снимка: БГНЕС

Оставка е свързана с решението на партия "Има такъв народ" да изтегли министрите си от състава на правителството

Министърът на външните работи Теодора Генчовска депозира своята оставка пред министър-председателя. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Причината за подаването на оставка е свързана с решението на партия "Има такъв народ" (ИТН) да изтегли министрите си от състава на правителството. 

Теодора Генчовска ще продължи да изпълнява функциите си по Конституция до избирането на нов министър на външните работи, се отбелязва в съобщението.

На 8 юни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви във видеообръщение, излъчено на страницата му във Фейсбук и по телевизия „7/8“,  че слага край на коалицията и на агонията и изтегля от кабинета министрите, излъчени от ИТН. Първи подаде оставка министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. В петък оставката си депозира министърът на младежта и спорта Радостин Василев, а тази сутрин - и министърът на енергетиката Александър Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари