Теодор Цветков вдъхнови стотици деца да преследват мечтите си

0

Двукратният рекордьор на Гинес е лице на кампанията „Добрият пример. И ти можеш“

Близо 500 раздадени картички с послание, стотици детски усмивки и стиснати ръце, десетки отговори на въпроси и споделени мечти. Това е равносметката след редица проведени срещи в учебни заведения на двукратния рекордьор на Гинес по плуване Теодор Цветков с деца, тийнейджъри и доброволци.

Той е лице на кампанията „Добрият пример. И ти можеш“, част от проект „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на община Русе“. Проектът се изпълнява от Община Русе в партньорство със Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, ДГ „Пинокио“, ДГ „Русалка“, ДГ „Синчец“, ДГ „Незабравка“ и ОУ „Олимпи Панов“, съобщиха от Община Русе.

Всичко, което си пожелаете, може да се сбъдне, невъзможното е само дума”. С тези вдъхновяващи думи Теодор Цветков спечели усмивките на децата и на доброволците от училището.

Когато бях малък, мечтаех да стана герой… и успях! Затова мечтайте смело!”, каза още той.

Теодор разказа за пътя си дотук, за следването на своята цел да помага на хората и за трудностите при 71-часовото плуване, което тази година му донесе втори Гинес рекорд. “Всичко, което правя, е с кауза. Обичам да помагам на деца и хора в нужда, помагайте и вие”, призова Теодор Цветков.

Кампанията “Добрият пример. И ти можеш“ илюстрира добрите примери в развитието на децата и техните постижения чрез участието им в различни събития. Значимостта на всяко дете без оглед на неговия произход, етнос, здравословно състояние или социално положение е водеща ценност и стои в основата на политиките в областта на образованието на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Тешо
    Да, добър е примерът на този младеж, но превърнаха инициативата по подобие на обикаляне на селото от мечка с мечкар с гъдулка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари