Теодор Цветков отлага преплуването на Черно море заради войната в Украйна

2
Военните кораби спират наш рекордьор на "Гинес" да постигне нов впечатляващ успех
Военните кораби спират наш рекордьор на "Гинес" да постигне нов впечатляващ успех

Теодор Цветков отлага преплуването на Черно море за догодина заради войната

Военните кораби в Черно море спират наш рекордьор на "Гинес" да постигне нов впечатляващ успех.

Русенецът Теодор Цветков отлага преплуването на Черно море за следваща година, тъй като заради войната в Украйна водното му предизвикателство няма как да се осъществи през следващите месеци.

В каузата "Чисто Черно море" Теодор иска да плува от град Батуми в Грузия до Бургас - 1175 километра по права линия. Това е най-дългото разстояние в Черно море. В най-лошия случай това щеше да му отнеме около 2 месеца, като плановете на Цветков бяха да плува по 20 км на ден.

"Отлагам предизвикателството за следващата година, тъй като Черно море е военна зона. Заради бойните кораби е не само опасно, но и няма да получа разрешение да плувам. Не съм се отказал от идеята, само се отлага. Така ще имам възможност да се подготвя още по-добре и организацията да бъде отлична", обясни Цветков, цитиран от България Днес.

Рекордьорът няма да си губи време и през август тази година ще се включи в ново предизвикателство, което предстои съвсем скоро да обяви. Като част от подготовката за него през месец май Теодор ще плува 24 часа без прекъсване.

"Тренировката с продължителност от едно денонощие ще бъде в басейн в Русе и ще бъде открита за посетители, които искат да видят на живо плуването. Скоро ще обявя дата и час и за това предизвикателство", добави пред вестника Теодор.

През 2018 г. той влезе в Книгата за рекорди "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът бе поставен в езерото в лесопарк "Липник" край Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари