Теодор Давидов - детето чудо в световния тенис

0
Той сервира с две ръце, играе с два форхенда тренира по 40 часа на седмица
Той сервира с две ръце, играе с два форхенда тренира по 40 часа на седмица Видео: NOVA

Той сервира с две ръце, играе с два форхенда тренира по 40 часа на седмица

13-годишно българче е хит в световния тенис. Тео Давидов живее в САЩ, играе с два форхенда, сервира с две ръце и тренира по 40 часа на седмица. Петя Желева разказва историята за нестандартния път към върха в световния тенис, по който семейството на Тео поема, предаде NOVA.

Световни тенис легенди предричат на Теодор Давидов бляскаво бъдеще, а медиите не пестят суперлативи за нестандартния му стил на игра. Наскоро, играещият за САЩ Давидов, спечели титлата на двойки на един от най-престижните турнири в света за деца до 14 години и привлече още повече вниманието към себе си.

Тео започва първите си тенис опити на две години и половина. Замахва топка, закачена за въже на тавана. На три вече стъпва на корта. Баща му Калин си спомня за трудните години, когато се налага да става в пет сутринта, за да се уредят с място на закрития корт през зимата в Денвър. На пет Тео участва в турнири за десет годишни. Днес има зад гърба си много титли в различни възрастови групи.

Успехите обаче не идват лесно - между 30 и 40 часа тренировки седмично, които съчетават тенис, йога, вдигане на тежести и много лека атлетика.

Бащата на Тео е запален по източната медицина. Той споделя, че тенисът не е просто глад за успехи, а начин за духовното израстване на сина му.

Тео казва, че иска да бъде най-добрият като порасне. Негов идол е Новак Джокович.

В ежедневието на младия тенисист няма социални мрежи и видео игри. В малкото свободно време ходи за риба и кара уейвборд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари