Тенчо Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

4
Определени служители петнят МВР, заяви бившият началник на Столичния КАТ
Определени служители петнят МВР, заяви бившият началник на Столичния КАТ Видео: NOVA

Според Илия Кузманов виновни за случващото се в МВР са политиците

Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев отчита повече случаи на служители на МВР, които се качват зад волана употребили алкохол и под въздействието на наркотици. По-думите му контролът, упражняван от преките ръководители, е отслабнал.

Определени служители петнят МВР. Обикновени хора, колеги, които при лош подбор са влезли в системата. Същите се показват на атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и какво ли още не. Трябва да има много по-качествен подбор”, категоричен е той.

Недопустимо, според Тенев, пък било служителите на реда да си правят корекции по тялото, тъй като полицаите са олицетворение на закона. „Щом една полицайка си позволява да си сложи хиалурон в устните, представете си оттам нагоре кой какво слага - началници и др.”, добави Тенев в ефира на NOVA.

Според Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР отговорността за случващото се в системата е на полицаите. Не приема тя да се свежда само върху работещите.

Причината е ясна - лош подбор, нарушено кариерно развитие, липса на истинска реформа. Да обясня ли как бяха изгонени хора от системата през 2015 г. и колегите бяха държани на 640 лв. основна заплата до 2018 г. Последната година и половина социален диалог в МВР няма”, обясни той.

Кузманов смята, че болшинството служители са прекрасни и не желае да се лепят „позорни етикети”. „Решението е незабавен консенсус между партиите и започване на реална реформа в МВР за период от 6-8 години. Не трябва да лъжат повече, че реформа може да стане за два месеца”, категоричен е представителят на синдикалната федерация.

Относно проверките на пътя, Тенев обясни, че служителите от „Пътна полиция” са оборудвани с боди камери. Преките ръководители били длъжни няколко пъти в денонощието да проследяват какво работят подчинените им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    русенец
    То при МВР началниците е ясно, абсолютно безнаказани са. Така и не казахте кой много, ама мноооого голям полицейски началник със служебно BMW блъсна Къци Вапцаров , който е преминавал на зелена светлина, а ченгето - на червена? Явно е мнооооого голям, защото чак Къци Вапцаров не проронва и дума. Имаме си достатъчно голяма престъпност и беззаконие, няма смисъл полицаите да генерират още престъпност. По-добре без полиция и след 5 години който оцелял - оцелял!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари