Тенчо Тенев: Проблемът с пияните и дрогирани шофьори на пътя е в контрола

1
МВР има ресурс за ежедневни проверки, категоричен е бившият началник на КАТ - София Тенчо Тенев
МВР има ресурс за ежедневни проверки, категоричен е бившият началник на КАТ - София Тенчо Тенев

МВР има ресурс за ежедневни проверки, категоричен е бившият началник на КАТ - София Тенчо Тенев

"Скокът на случаите на пияни и дрогирани шофьори е драстичен. Трябва да се замислим тези хора къде сядат – в барове, дискотеки. Там ли се предлага тази дрога? Трябва да се види и ролята на държавата – митници и гранични служби да проверят как и къде се внася този наркотик. Проблемът е в контрола на водачите на пътя." Това мнение изрази в в ефира на NOVA бившият началник на КАТ - София Тенчо Тенев.

Той припомни, че миналата година по това време е имало по-силен контрол и от МВР е имало поставени задачи при питейните заведения – да има полицейски екипи. „Имаше засилено полицейско присъствие. Колегите спираха и проверяваха водачите още в самото начало. Сега тези хора тръгват и карат. След като направят ПТП, тогава ги спират и проверяват и се оказва, че са дрогирани и пияни”.

Тенев беше категоричен, че МВР има ресурс за подобни проверки. „Има ресурс. Правили сме го ежедневно. Преди имаше сериозен ефект”, подчерта бившият шеф на КАТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    А, не така!
    Проблемът е друг. Че половин година ме държите без СУМПС, съответно без хляб заради скапаното ви апаратче.Кръвната ми проба е готова от месеци Не бе, не е проблем, ще ми платите пропуснатите ползи накуп. Тъпото е, че ще ми платят пенсионерите, а не вие. Но пък за мен парите са важни. И фактури за ползване на такси съм приложил към иска си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари