Температурите скачат след „мартенската зима”

0

Очаква ни покачване на температурите до почти летните 25-26°С

В началото на следващата седмицата Балканският полуостров ще бъде обхванат от нова по-топла въздушна маса, която ще повиши температурите до нетипично високи за края март и началото на април, сочат прогнозите на Европейският модел и GFS.

От понеделник ще настъпи и по-съществено повишение на температурите и края на месеца градусите на полуострова чувствително ще се повишат. Стойностите в Дунавската равнина на места ще надминат 22-24°С.

Според новите прогнози април месец ще настъпи с необичайно топло време. Не са изключени стойности близки до летните – 25-26°С, сочат данните, анализирани от синоптиците на Meteo Balkans.

В първото десетдневие на април очакваните градуси ще са с цели 12-14 над климатичната норма за периода от 1991-2020г. - с температури между 23-26°С. Според GFS модела, над крайните Северозападни Балкани налягането ще е ниско и съответно ще имаме и условия за южен пренос.

Във втората половина на първото десетдневие на април времето ще е по-променливо - с валежи от дъжд и по-ниски температури, но понижението няма да е съществено.

Припомняме, че Европа изпрати рекордно топъл и сух февруари, а по всичко изглежда, че и март ще е подобен. Април месец изглежда, че ще е по-хладен – с повече валежи и по-ниски температури, сочат прогнозните данни на Meteo Balkans.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари