Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството

0
Депутатът от ГЕРБ-СДС призна, че няма доверие на ПП-ДБ
Депутатът от ГЕРБ-СДС призна, че няма доверие на ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ-СДС призна, че няма доверие на ПП-ДБ

Ден след гласуването на правителството депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова призна, че няма доверие на ПП-ДБ. Петкова изтъкна, че от ГЕРБ ще следят изкъсо работата на правителството и контролът ще бъде "повсеместен".

Напомни, че ГЕРБ и "Демократична България" са настоявали това правителство да е съставено само от експерти, но от "Продължаваме промяната" са настоявали да има и политическо представителство. Петкова посочи, че единственият представител на ГЕРБ в кабинета е Мария Габриел.

"Решението от вчера е единственото възможно и правилно решение. Затова гласувах убедено, че трябва да има редовно правителство в България. Това че подкрепяме правителството, не означава, че няма да наблюдаваме изключително стриктно какво се случва в рамките на този кабинет, как се управлява. И при най-малката индикация за грешна посока, повярвайте ми, ще реагираме веднага", каза тя, предава БНТ.

Петкова коментира и подкрепата на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета "Денков - Габриел" като подчерта, че е важно да се състави конституционно мнозинство.

"Що се отнася до конституционното мнонство, това е безпсоро много важна стъпка към това да решим сериозни проблеми в страната, а именно - проблеми, свъзрани с правосъдната система. Решението на тези проблеми минава през промяна в Конституцията. За тази промяна в Конституцията е необходима определена подкрепа. Тя трябва да бъде търсена в рамките на всички парламентарно представени сили. И няма нишо нелогично в това да се търси подкрепата и от ДПС", коментира тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Драганова
    Що за абсурд? Мутра от ГЕРБ да следи за спазване на правилата? Би било смешно, ако не е трагично. Ако имахме закони и прокурори на мястото си, таиз госпожа и съпартийците й сега щяха да са зад решетките, а вместо това тази сутрин 06.06.23 г. по всички национални ефирни медии -БНТ1, бТВ и Нова тв гледахме по едно и също време в сутрешните им блокове само представители на ГЕРБ, сякаш отново са се върнали на власт...то си е така де, те никога не са си и тръгвали.
  • 6
    2
    Читател
    Нямам представа,как щеше да следиш работата на новото правителство,ако днес беше там където трябва,а именно жск-женския сливенски кауш?
  • 8
    1
    реалист
    Баба костенурка пак изплува.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари