Теменужка Петкова: Почти всички структури в столицата номинираха Хекимян

0
Той беше критичен към нас през годините, заяви бившият енергиен министър от ГЕРБ
Той беше критичен към нас през годините, заяви бившият енергиен министър от ГЕРБ Видео: bTV

Той беше критичен към нас през годините, заяви бившият енергиен министър от ГЕРБ

Антон Хекимян е един добър избор и смятам, че ще е изборът на столичани. Почти всички структури в столицата го номинираха. Той е публична фигура, всички знаят какви са неговите възможности. Това не му пречеше да е критичен към нас през годините“, заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

Това, че има териториален план за въглищните централи не означава затваряне на централите и уволнение на хората, които работят там. Не е имало обсъждания с хората, които са пряко засегнати от затварянето“, каза Петкова.

Нашата цел беше да се заложат пари за преход, за да се запазят максимално дълго въглищните централи. Териториалните планове предвиждат хората, които работят там, да бъдат поетапно съкратени“, посочи бившият енергиен министър.

Друг проблем е списъкът на фирми, които ще инвестират в този преход. Проблемът е, че никой не е разбрал как са избрани тези фирми“, подчерта тя.

По думите ѝ не е имало публичност при избирането на фирмите.

Народното събрание заяви, че въглищните централи трябва да работа поне до 2038 година. Енергийният преход няма да е само в това да закрием въглищните централи. В тези планове трябва да има инвестиции в междинни технологии“, категорична бе Петкова.

Притесненията ни са, че няма стратегия за запазване на работните места на хората във въглищните централи и фирмите, които не знаем как са избрани“, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Тони
    Номинирали сбьркания грозен педерас за кмет,браво,сбьрканяците от ГЕРБ, престъпници и мафиоти!.
  • 3
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    ГРОb-TV!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари