Телевизия се извини заради гаф при откриването на Олимпийските игри в Токио

1
Употребата на обидни снимки и коментари от MBC доведоха до вълна от критики
Употребата на обидни снимки и коментари от MBC доведоха до вълна от критики Снимка: Туитър

Южнокорейска телевизия се извини официално, след като използва неподходящи образи и коментари, за да опише страните по време на официалната церемония по откриването на Олимпийските игри в Токио в петък.

Каналът MBC използва снимка на пица, за да представи Италия, катаклизъм за Хаити, Чернобил за Украйна, сьомга за Норвегия. Това ставаше в моментите, когато атлетите от тези държави влизаха на стадиона за церемонията, пише Sportal.bg

Телевизията също представи Маршалските острови като "място, където САЩ са правили ядрени опити", а Сирия като "страна, в която бушува гражданска война в последните 10 години".

Церемонията по откриването, чийто блясък бе отнет от пандемията, все пак бе символ на надеждата, традицията и уважението към различията. Глобалната японска суперзвезда Наоми Осака запали олимпийския огън, за да даде началото на най-голямо спортно събитие за годината.

След употребата на обидни снимки и коментари, които веднага доведоха до вълна от критики, от телевизията излязоха с позиция: „Образите и коментарите, които бяха използвани за представяне на някои от страните, са неподходящи. Извиняваме се на тези държави, включително и на Украйна и на нашите зрители“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари