Текат последни приготовления в „Арена Монбат”

0

Над 170 милиона души, запалени по волейбола ще наблюдават с огромен интерес мачовете от Русе - това са хората от страните, които ще се състезават в дунавския град.

10 камери ще излъчат всички мачове от група Б в Русе по БНТ, или по БНТ HD с коментар на български и английски език.

Последните приготовления за Световното първенство по волейбол за мъже текат в русенската зала „Арена Монбат”. От 12 до 18 септември дунавският град ще посрещне група Б, където са гигантите Бразилия и Франция, както и Холандия, Канада, Китай и Египет.

Готовността ни вече е на почти 100%, всички екипи довършват работата си", обясни мениджърът на залата Максим Христов, предава 24 часа.

"Върви окабеляване с интернет, комуникации, поставяне на рекламни табла, нагласени са подвижните рекламни LED-дисплеи около терена. На широките страни на залата са разположени два допълнителни видеодисплея, където ще вървят повторения, ще се преглеждат видеооспорванията на треньорите. Обособена е нова прес-зона за журналисти и статистици с поставени банки, както и пресцентър, от който над 40 представители на медии от цял свят ще отразяват Световното първенство по волейбол от Русе. Изцяло обновени са и съблекалните за отборите, като по пътя към тях е организирана миксзона, където волейболисти и треньори да дават интервюта пред медиите. Настилката, на която ще играят волейболистите, е на Волейболната федерация. Тя е съвсем нова, през юни е използвана на Световната лига на нациите в зала „Арена Армеец” в София, сега е поставена за втори път."

Залата ще предлага над 5000 места за зрителите, продажбите на билети вървят доста добре, а за супер-дербито Бразилия – Франция от 20:30 часа на 13 септември всички места ще бъдат заети. Да припомним, че някои от най-добрите отбори в света ще играят в Русе”, обясни Максим Христов.

Според него, за всеки мач като резерва е предвиден сектор от около 1000 места за гостуващи фенове, като най-многобройни групи се очакват от Франция, Холандия и Бразилия. Обичайните пунктове ще осигуряват храна и питиета за зрителите, ще има и заведения отпред на площада пред залата. За съдиите, доброволците и официалните лица ще има кетъринг в залата. 

30 души са доброволците и стюардите, които ще обслужват публиката в Русе, толкова са и охранителите. Над сто души ще бъдат всеки ден служебните лица в залата, уточни Христов. 150 души наброват спортните делегации на отборите, като всяка се състои от по 25 представители. Те ще бъдат настанени в хотел „Дунав” в центъра на Русе, който се намира в непосредствена близост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари