Техническа неизправност подпали кухня в русенско жилище

1
Гасиха пожар в изоставена сграда на ул. "Тулча"
Гасиха пожар в изоставена сграда на ул. "Тулча" Снимка: архив

За изтеклото денонощие дежурните екипи на дирекцията са реагирали на 5 сигнала.

В 17:03 часа два екипа на Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за пожар, възникнал в апартамент в бл. "Русия" в Русе. При пристигане на адреса се установява, че пожар няма, а обитателят на жилището е обгарял на терасата кабели.

За времето от 18:04 до 20:00 часа служители от Първа РСПБЗН са извършвали гасителни действия на адрес в с. Щръклево, където е бил възникнал пожар в отпадъци в двор на имот. Произшествието е ликвидирано на площ около 110 кв.м. без пострадали и щети.

Между 18:14 и 19:25 часа екип от Първа РСПБЗН е реагирал на пожар, възникнал в кухня на апартамент на ул. "Тинтява" в Русе, на 3-ти етаж. Запалването е ликвидирано на площ от около квадратен метър, като причината е била техническа неизправност. При инцидента са нанесени щети по мебели и техника.

В 18:04 часа пожарникари от Втора РСПБЗН са пратени на сигнал за пожар, възникнал в отпадъци в изоставена сграда в гр. Русе на ул. "Тулча". Запалването е потушено на площ от два квадрата.

Тази нощ в 04:34 часа е постъпил сигнал за възникнало запалване в болнична стая в ковид отделението на УМБАЛ “Медика“ в гр. Русе. Изпратени са били два екипа от Втора РСПБЗН в Русе и служители от Второ РУ. Благодарение на бързата и адекватна реакция на персонала на болничното заведение, доброто противопожарно оборудване с което разполага, както и бързата реакция на пожарникарите, при инцидента няма пострадали хора и не са допуснати сериозни последици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари