Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на Асен Василев до вота

1
Искат от нас да обясняваме защо сме спазили закона, заяви председателят на ОИК - Хасково
Искат от нас да обясняваме защо сме спазили закона, заяви председателят на ОИК - Хасково Снимка: Facebook

Искат от нас да обясняваме защо сме спазили закона, заяви председателят на ОИК - Хасково

Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на министър Асен Василев до вота в Хасково на първия тур на изборите. Това потвърди на брифинг председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Добромир Якимов, предава БТА. Тогава комисията в 28-ма секция в Хасково отказа на Василев да упражни правото си на глас заради липса на уседналост.

"Бях много учуден миналия петък, когато ми се обадиха да даваме обяснения. Защо от нас искат да обясняваме защо сме спазили закона, попита Якимов. На въпроса ми на какво основание е образувана тази преписка, инспекторът от полицията ми отговори, че тя е образувана с прокурорско постановление", поясни Якимов.

"Не знам какво точно се разследва, в случая дори няма изборно нарушение, а още по-малко данни за престъпление. Изискаха доста документи, разбрахме се на 7 ноември да предоставим всичко. Написал съм мотивирано обяснение до прокуратурата", допълни Якимов. Той припомни, че писмото от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което визира дебат за обсъждане на пропуски в законодателството именно в посока пречки за упражняването на глас, е изтеглено. Централната избирателна комисия освен това указа стриктно да спазваме правилата по отношение на уседналостта, отбеляза Якимов.

На въпрос дали евентуално министър Василев ще може да гласува на втория тур Якимов отговори, че няма данни ситуацията да се е променила от първия тур.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    123
    Злобният отмъстителен американски педераст веднага насъска прокурватурата. Такива са си педерастите. Психично болни злобни жалки същества.
  • 2
    2
    Явно
    Е по сигнал на "пострадалия^ . След това ще го осъдително за набедяване, защото е ясно, че ОИК не е извършила престъпление срещу правата му които могат да бъдат упражнени само при наличие на законовите предпоставки. Още повече че всяко лице, което живее на даден адрес трябва да се регистрира на него. Живял ли е господина на адрес в Хасково, на кой, регистрира. Ли се е. Не е работа на оик да установява адреса. Въпросния господин е имал достъп до публичните избирателни списъци в които не е регистри.ан, нито пък е имал жалба за включване в списъците, която пак щеше да завърши с отказ, защото никой няма да го регистрира на настоящ адрес в Хасково с 6 месеца преди заявлението за настоящ адрес. Кипи безсмислен труд.
  • 7
    1
    нунчо
    Нагли Шарлатани Киро-стълбището с двойното гражданство и тоя джендър не знае кога се е регистрирал там но се надяват Сарафа - пр-----а да ги извади невинни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари