Асен Василев: Малко ме разхождаха по институциите, но няма проблем

2
По-рано през деня финансовият министър не е успял да гласува, защото е заличен от избирателния списък
По-рано през деня финансовият министър не е успял да гласува, защото е заличен от избирателния списък Снимка: btvnovinite.bg

По-рано през деня финансовият министър не е успял да гласува, защото е заличен от избирателния списък

„Оказа се, че от 2000 г. в базите данни на ГРАО има запис, че имам адрес извън страната и този запис не е заличен. Сега бяхме в общината за издаване на удостоверение, след което ще трябва да отидем до ОИК, която да се произнесе. Да се заличи адреса, който е извън страната, за да може да гласувам нормално“, каза пред bTV Асен Василев.

„Малко разхождане по институциите, но няма някакъв проблем“, допълни той.

По-рано през деня финансовият министър, който е родом от Хасково, не е успял да упражни правото си на глас, тъй като е заличен от избирателния списък.

Причината е принципът на уседналост, който при него липсва. Оказва се, че по адресна регистрация той не е регистриран в Хасково.

Асен Василев не беше открит в избирателния списък, след което го открихме в списъка със заличените лица. Основанието беше, че има настоящ адрес извън България. За да може да упражни правото си на глас, следва да ни предостави удостоверение по чл. 40 от Избирателния кодекс, издадено от Община Хасково и да попълни декларация, че няма да гласува другаде“, обясни пред бТВ Петя Шопова, председател на СИК №28.

„Направихме запитване до общината и установихме, че СИК, където е адресът на Асен Василев, е действала правилно. При моя проверка, че установи, че от 2000 г. той има настоящ адрес в САЩ и до настоящия момент в Общинска администрация – Хасково няма информация този адрес да е неактивен, че е променен“, обясни Добромир Якимов, председател на ОИК-Хасково.

„Трябва да има настоящ адрес в България, който в случая той не притежава. Трябва да представи съответни доказателства, че тези данни в ГРАО не са верни със съответен официален документ от САЩ. С тях трябва да се удостовери, че към 28 април този настоящ адрес не е в Щатите“, поясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ГАЦО
    И не били шарлатани и подменници на мутрата същите крадци киро с двойно гражданство мошеници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари