Тече извънреден ремонт на пречиствателната станция в Разград

0
Преди месец екоексперти установиха техническа неизправност на съоръжението вторичен утаител
Преди месец екоексперти установиха техническа неизправност на съоръжението вторичен утаител Снимка: МОСВ

Преди месец екоексперти установиха техническа неизправност на съоръжението вторичен утаител

„Водоснабдяване Дунав“ ЕООД, оператор на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) в Разград, извършва извънреден ремонт на съоръженията, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе.

Съгласно условията, заложени в разрешителното за заустване, дружеството е информирало компетентните органи - Басейнова дирекция „Дунавски район“, РИОСВ - Русе, както и Областната дирекция на МВР в Разград за неотложния ремонт на вторичния утаител, започнал вчера.

Към настоящия момент е премахната пломбата на байпасното савачно устройство. До приключване на ремонтите дейности, във водоприемника - река Бели Лом, ще се заустват частично пречистени отпадъчни води.

РИОСВ - Русе ще извърши контрол на работата на пречиствателната станция след приключване на ремонта и възстановяването на нормалния технологичен режим на работа.

Преди месец екоексперти установиха техническа неизправност на съоръжението вторичен утаител на ГПСОВ в Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари