Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция

1
Средната максимална температура в страната се е повишила с 1,8 градуса по Целзий
Средната максимална температура в страната се е повишила с 1,8 градуса по Целзий

Средната максимална температура в страната се е повишила с 1,8 градуса по Целзий

Тази зима е била най-топлата в историята на Гърция според предварителни данни от Европейската служба за климатични промени "Коперник" (С3S), анализирани от научния екип на Националната обсерватория на Атина, съобщи гръцкото онлайн издание „Катимерини“, предава БТА.

Зимата на 2023-2024 г. (декември 2023 г., януари и февруари 2024 г.) в Гърция бе белязана от продължителни периоди на високи температури, които значително надвишават нормите за сезона.

Гръцкият сайт meteo.gr. съобщава, че зимата на 2023-2024 г. е регистрирана като най-топлата в историята на Гърция, изпреварвайки зимата на 2015-2016 г. През шест от последните 10 години са отчетени най-топлите зими в историята на Гърция.

Средната максимална температура в Гърция през зимния период се е повишила с 1,8 градуса по Целзий от 1960 г. до 2024 г.

В Северна Гърция средната максимална температура през зимата на 2023-2024 г. е била с 2-3 градуса над средната за периода 1991-2020 г., докато в останалата част на страната температурата е била с 1-2 градуса по-висока от средната. В нито една част на Гърция отклонението спрямо средната максимална температура не е паднало под +0,5 градуса по Целзий.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари