Татяна Дончева: Здравният министър за една година е станал доцент и професор

10
Шеф на българската фирма, която има договор с Астра Зенека, е майката на депутатката Ева Майдел, добавя Дончева
Шеф на българската фирма, която има договор с Астра Зенека, е майката на депутатката Ева Майдел, добавя Дончева

"Тече смяна на ръководство на болници. Нахлува набор юристи и икономисти, които не зная дали им е мястото в болниците точно в това време. Да сложиш такива хора на ключови места, когато тече пандемия, ми се струва странно."

За това алармира Татяна Дончева по БНТ.

"Говоря за най-големите болници. В списъка са и следващите. Опозицията е проспала това. Със срок първи април изтича срока на електронизиране на медицинската дейност и вкарване историята на заболяване на електронен носител. В общинските болници тази дейност ще изпие силите им и ще застраши болниците от санкции. Министърът за една година е станал доцент и професор.

С темповете на ваксиниране ние не можем да постигнем успех до края на лятото. Трябва драстично да се увеличат ваксините до края на лятото. Дечо Дечев ни смрази с доклад, според който още ноември министърът и здравната комисия са знаели, че ние нямаме договори за ваксини, освен с „АстраЗенека“. Шеф на тази фирма е майката на депутатката на ГЕРБ Ева Майдел.

Трябвало е да се вземат от трите ваксини. Вижте в САЩ какво последва - дадоха газ и започнаха в общините да ваксинират хора", поясни Дончева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук