Татяна Дончева: 12 години ГЕРБ газиха като валяци, арестът сдруса Борисов

2
Сериозен и подготвен човек трябва да оглави БНБ, защото ни чакат тежки времена, каза лидерът на „Движение 21"
Сериозен и подготвен човек трябва да оглави БНБ, защото ни чакат тежки времена, каза лидерът на „Движение 21"

Сериозен и подготвен човек трябва да оглави БНБ, защото ни чакат тежки времена, каза лидерът на „Движение 21"

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов е само акция, която показа, че прокуратурата не иска да работи. Това коментира в предаването „Реактивно” по Дарик Радио лидерът на „Движение 21Татяна Дончева. Тя е категорична, че с този главен прокурор, не може да има друг резултат. И томове доказателства да бъдат изсипани, той ще каже, че няма достатъчно доказателства, посочи Дончева.

Тя напомни, че господар на досъдебното производство е прокуратурата.

"МВР не може да реши нищо, освен задържане за 24 часа. Главният прокурор Иван Гешев трябва да си отиде и прокуратурата да бъде прекроена, за да започне да се разследва ефективно", посочи Татяна Дончева.

Тя даде за пример казуса с магистрала „Хемус“. „То е нарисувано престъплението, хванат е и човекът, който е изтеглил парите и прокуратурата привлякоха като обвиняем шефът на ГДБОП“, припомни Дончева по повод начина на работа на прокуратурата.

12 години ГЕРБ газиха като валяци, направиха държавата на трески

„Трябва да е принципно ясно следното – или искаме като общество отговорност и възмездие за изминалите 12 години, които направиха държавата на трески?!?“, подчерта тя. И добави: „В ГЕРБ-аджийското съзнание това може съвсем да не е така, но ние знаем, че държавата беше тежко деморализирана, държавната администрация се напълни с напълно некомпетентни хора, мутраджийските нрави добиха повсеместност. Това са поколения, които са минали от това управление, които могат да ви кажат, че това е нормата“, коментира тя.

Татяна Дончева заяви, че 12 години ГЕРБ са газили като валяци. „Като почнете от докторите от Горна Оряховица, като продължите с роднините на ония хора, които по времето на Бойко Борисов - главен секретар си заминаха и някой твърдеше, че те са избити от техни бизнес конкуренти, като минете през всичко що е едър бизнес, който беше принуден да се откупува или по схемата на Божков, като носи пари в сакове или по схемата на Бобокови, Арабаджиеви или Баневи“, добави тя.

По думите ѝ задължително трябва да си отиде Гешев, за да може нов човек да прекрои прокуратурата, да извади от нея 25-30 процента нормални прокурори, които да работят. Междувременно и в МВР по същия начин с малки екипи да започне да се разследва пълноценно, иначе според нея да се чакат резултати е загубена кауза.

Тя напомни, че Бойко Борисов като главен секретар е ръководил МВР.

„Негови хора, чисти преторианци, са на местата, на които той ги е сложил и вие искате от тези хора да разследват, да събират доказателства – това няма как да стене“, заяви Татяна Дончева.

Арестът не е толкова важен - и без него може да се събират доказателства

Не са патрони нахалост, но няма как да се постигне ефект и трябва да си предварително наясно, че такава акция ти служи само, за да докажеш, че прокуратурата не желае да прави нищо, каза тя на въпрос обречена ли е била акцията с арестите в ГЕРБ преди седмица.

По думите ѝ „широката народна радост от ареста и малобройното присъствие на организирания от ГЕРБ митинг на другия ден са доказателство, че хората, които те считат за присъдружна герберска фенска маса съвсем не са толкова много“. Това показва, че голямата част от техните сподвижници са били такива, защото това им диктува интереса или страха, така че действията трябва да бъдат продължени, коментира още Дончева.

Тя подчерта, че арестът не е важен. „Не съм за ареста – скъпо струва на държавата и не ви помага особено в разследването. Саркози беше осъден, Ширак беше осъден, испанският крал беше осъден и аз не знам някой да ги е задържал предварително и от това да е станала драма"

Според нея арестът на Бойко Борисов има по-скоро психологическо значение за него. „Виждам, че той го сдруса и е изчезнал от известно време“, коментира Дончева.

В моите представи на юрист събирането на доказателства не изисква непременно арести, но си давам сметка, че широката общественост много обича подобни неща - да види, че някой е задържан, добави тя.

Подготвен човек да оглави БНБ, защото идат тежки времена

В ефира на Дарик Татяна Дончева заяви още, че шефът на БНБ трябва да бъде сериозен, подготвен човек, защото ни чакат трудни времена. „Шефът на БНБ е важна фигура в момента, в който ние се разправяме да влизаме ли ние в еврозона и кога. Меракът особено на някои партии е написан, нарисуван на челото им като въшка. Предлагам вместо Каримански да сложите за шеф на БНБ Петя Славова, защото ще е по-автентично“, коментира тя.

„Добри хора за шеф на БНБ – мерси! Шефът на БНБ трябва да бъде сериозен, подготвен човек – чакат ни времена и с оглед международната конюнктура, които няма да са леки“, предупреди още Дончева.

Тя припомни, че след Жан Виденов сме имали добри гуверньори на централната банка, които са били безхарактерни и не са наложиха някои неща със сила. След мощната финансова криза дълги години живяхме добре и Иван Искров печаташе само юбилейни монети, обаче дойде КТБ, напомни Татяна Дончева.

„Моля всички мераклии да им се припомни близката история, да са пита дали биха желали да прекарат като Любомир Филипов и Надето Апостолова дълго време като подсъдими и като мерки за неотклонение, и тогава да се натискат“, призова тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари