Тържествено награждаване на спортистите от ТСК - Русе

0

Европейският вицешампион при мъжете по вдигане на тежести и европейският шампион при юношите Ангел Русев е най-добрият състезател за 2019 година на Тежкоатлетически спортен клуб –Русе.

След него остана златният медалист от първият турнир в памет на Наим Сюлейманоглу и европейски вицешампион при юношите Стилян Гроздев.

На трето място се класира Надежда Мей Нгуен, която се класира на пето място на Европейското първенство за девойки.

Награждаването на спортистите събра състезатели, треньори и официални гости в събота по обед.

Отличията – парични премии бяха връчвани от президентът на клуба доц. д-р Кирил Панайотов.

Сред гостите бяха старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, шампионът Румен Александров и директори на учебни заведения.

Специален гост на празника беше още един шампион – Асен Златев, който представи пред младите тежкоатлети своята книга „Пътят на скитника“.

В нея той е събрал спомени от състезания, преживявания и емоции, останали скрити от феновете на един от най-успешните български спортове. „Това е моят път – от прахта на моето село, през спортното училище в Пловдив и се стигне до националния отбор за юноши и мъже. Във втората част ще разкажа спомените си от 1982 година до Барселона 1992 година. Книгата събира нашите истории, на мен и колегите ми в отбора и всички преживелици извън състезанията и как се е стигнало до успехите, които постигахме под ръководството на Иван Абаджиев“, разказа Асен Златев.

ТСКРусе остава отборът, който има най-много национални състезатели. През годината те успяха да защитят достойно името не само на България и Русе на няколко международни форума.  

"Годината е успешна, но ни очаква година в която предстоят нови предизвикателства. Да не забравяме, че 2020 година е олимпийска, като се надяваме да има русенско участие в Токио", коментира доц д-р Кирил Панайотов.

Иван Иванов пък допълни, че неговите очаквания са младите попълнения от русенските щангисти да постигат все по-добри резултати, а целта ще бъде медал от участията по световните подиуми.

Освен състезателите, успехи, макар и не на подиума записаха и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови.  Радослав Атанасов беше отличен като един от най-добрите треньори в страната, а Кръстина Атанасова получи награда „Русе“ в раздел „Образование и наука“, която й беше връчена за успешно развитие на ученическия и масов спорт сред подрастващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари