Новият областен управител на Русе встъпва в длъжност от днес

4
Данаил Ковачев заменя на поста Анатоли Станев
Данаил Ковачев заменя на поста Анатоли Станев Снимка: Областна администрация - Русе

Данаил Ковачев заменя на поста Анатоли Станев

Новият областен управител на Русе Данаил Ковачев встъпва в длъжност днес. Това ще се случи на официална церемония по приемственост, планирана от 15:00 часа в Зала 1 на Областна администрация - Русе. Припомняме, че на 28 юли на неприсъствено заседание кабинетът назначи осем нови областни управители – на Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.

Данаил Ковачев заменя на поста Анатоли Станев, който встъпи в длъжност на 14 януари миналата година, като част от кабинета „Петков“ от квотата на политическа партия „Има такъв народ“. Като областен управител Станев активно работи за подобряване на транспортната свързаност и насърчаването на инвестициите в региона. По време на управлението на Станев по Националния план за възстановяване и устойчивост бяха осигурени над 14 милиона лева за повече от 100 фирми в Русенско. Под негово ръководство се постигна съществена оптимизация в работата на администрацията. Същевременно досегашният областен управител активно работи за пълното възстановяване на фериботните терминали при Русе и Гюргево, както и за създаването на адекватна реорганизация на движението в района на ГКПП „Дунав мост“, водеща до избягване на километричните колони от автомобили. Той активно съдейства и за справянето с мигрантската вълна от Украйна. Станев подаде оставка 12 юни тази година, като посочи, че никой не трябва да се превръща в заложник на чужди идеи и да отстъпва от принципите си.

Данаил Ковачев е роден през 1971 година. Бил е началник на полицейския участък – Иваново и на РУ „Полиция“ Две могили към ОД на МВР – Русе. През последните години е работил като регионален мениджър в компания в сферата на сигурността и охраната. Завършил е „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред” в Академията на МВР в София, магистър е по право от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

При срещата си по-рано днес с Анатоли Станев той бе категоричен, че ще има пълна приемственост и приоритетите в администрацията ще бъдат продължени съгласно вижданията на Министерски съвет.

Данаил Ковачев е номиниран за областен управител от коалицията „ДБ-ПП“. Той е член и заместник-председател на Общинската организация на „Демократи за силна България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    14
    мм
    Друг лалугер от къде ги намирате тези шушумиги само физиономията като го погледне човек е житен бегач
  • 21
    13
    Уффффффф,
    Къв тоя недоебан педераззззз? Ма той на шибано ченге мяза, дейба капута втора употреба, дейба!
  • 25
    12
    тишо
    ИМАхора които не могат да си представят живота без държавна служба.в частния сектор умират от глад и работа
  • 21
    11
    тишо
    Нищо лошо против човечеца,иска му се власт,добра заплата и др..лошотоб е че почти всички нови назначения са били държавни служители,хрантутници.,товаа е една от причините държавата а е на това дередже.цял живот рантутници.без нито 1 лв.да са изкарали а управляват парите на тия които работят да ги хранят
  • 23
    10
    Оооол
    Ужас.Какъв е този мишок.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари