Търсят машинисти по маршрута на „Хогуортс Експрес“ от Хари Потър

0
Кандидатите трябва да са навършили 20 години, не е необходим предишен опит
Кандидатите трябва да са навършили 20 години, не е необходим предишен опит

Кандидатите трябва да са навършили 20 години, не е необходим предишен опит

Транспортната компания Scot Rail търси бъдещи машинисти, които да управляват влакови композиции по световноизвестния маршрут, по който се движи „Хогуортс Експрес“ във филмите за Хари Потър.

Кандидатите трябва да са навършили 20 години, не е необходим предишен опит. Първоначално ще се изплаща годишна стажантска заплата от 38 000 евро. Ако наетият служител стане добър машинист и компанията реши, че има бъдеще в нея, то тогава той ще получава по 53 000 евро на година. Машинистите ще работят девет месеца в годината, а останалите три, в които ще почиват, също ще бъдат платени. Така общата им годишна заплата ще бъде 60 000 евро.

За сравнение - стажант-машинистите в Deutsche Bahn получават около 15 000 евро годишно, коментира германското издание „Билд“, цитирано от bTV.

Линията West Highland Line свързва град Глазгоу със западния бряг. Част се разклонява към Оубън, а другата продължава към Форт Уилям - градче, разположено в най-високата планина на Острова Бен Невис, и към пристанищния град Малайг.

Най-добрият железопътен маршрут в света

Железопътният маршрут West Highline e избран за най-добрия в света от читателите на независимото туристическо списание Wanderlust през 2009 г. След него са забележителната Транссибирска линия в Русия и линията от Куско до Мачу Пикчу в Перу.

Scot Rail очаква да получи кандидатурите на много желаещи.

„Това е мечтана работа, се посочва в шотландската платформа Hijobs, която публикува обяви за работни места.

„Като шофьор на шотландската железница ще пътувате по някои от най-красивите железопътни маршрути в света. Вашата роля ще бъде жизненоважната – да превозвате и свързвате хората в Шотландия, се казва в съобщението за работното място.

Умението да запазваш спокойствие

Бъдещите машинисти трябва да могат да запазват спокойствие дори в стресови ситуации и винаги да се придържат към най-високите стандарти за безопасност. Кандидатстването е възможно до 18 ноември. Железопътната компания очаква голям брой заявления и отсега моли за „снизходителност“, в случай че отговорите ѝ закъснеят.

“Възможността да станеш машинист на влак по този маршрут не се появява често. Работното ви време няма да е обичайното от 9 до 17:00 часа“, посочва Джули Дейл, директор „Човешки ресурси“ в Scot Rail.

Маршрутът се обслужва и от парен влак, често сравняван с „Хогуортс Експрес“, а виадуктът Гленфинан е популярен за снимки сред туристите.

Хари Потър“ не е единственият известен филм, сцени от които са снимани на линията West Highland. Във филма „Трейнспотинг“ от 1996 г. също едно от действията се развива по нея - на гара Corrour, която се смята за най-високата и най-отдалечената гара във Великобритания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари