Търсят готвачи на заплата от 2300 лева

0
5000 лева за квалифицирани работници
5000 лева за квалифицирани работници

5000 лева за квалифицирани работници

Всяко четвърто свободно работно място в страната е заявено в преработващата промишленост, следвана от вакантни позиции в хотелиерството и ресторантьорството и в търговията. Това сочат най-новите данни на Агенцията по заетостта, предаде БНР.

Общо 14 350 са свободните работни места, обявени към днешна дата в електронната трудова борса на сайта на Агенцията. Данните сочат, че от 2 януари до средата на юни новорегистрираните безработни в цялата страна са над 104 000 души.

По данни на Агенцията по заетостта през юни са постъпили на работа малко над 14 100 безработни, а от началото на годината намерилите препитание са 84 550 души.

Най-много започнали работа през юни се отчитат в сектора на преработващата промишленост – близо 18 процента, и хотелиерството и ресторантьорството – почти 15 на сто. В електронната трудова борса на сайта на Агенцията към момента има профили на над 152 000 души, регистрирани като търсещи работа в бюрата по труда.

От обявените вакантни позиции сред най-високите предлагани заплати са 5000 лева за квалифицирани работници и сродни на тях занаятчии, също 5000 лева за посредници в търговията и продажбите, 4800 лева за разработчици на софтуер, 3200 лева за медицински и здравни специалисти и 2400 лева за шофьори. Има свободни позиции за готвачи с 2300 лева заплата и 2200 за ковачи и производители на инструменти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Петър Петров
    Професионален майстор готвач съм с 25 г. стаж от варна съм и 3години стоя без работа защото си искам заплатата на седмица и да работя на 8 часа за това стоя без работа защото чорбаджиите не могат да ме вкарат в капана и да ме излъжат да им работя без пари ТАЗИ заплата от 2300 лв. на месец е долна мръсна лъжа Аз като отида да си купя хляб от магазина дане ме чакат цял месец за пари а веднага ги искат!!!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари