"Тарикати" рязали с ъглошлайф стара немска мина в Чрно море

0
За щастие не е станало най-лошото
За щастие не е станало най-лошото

Търсачи на скрап се опитали да нарежат с ъглошлайф стара немска мина, която е била открита при стоянката на рибарските лодки под Аспарухов мост.

Тя дълго време е стояла там, преди да бъде унищожена, съобщи командирът на ВМС и началник на варненския гарнизон, контрадмирал Митко Петев, като обобщи работата на сапьорите от Военноморските сили през миналата година. Тогава са открити и унищожени 17 боеприпаси, от които 6 морски стари мини, пише Монитор. 

„Историята с тази мина е от края на миналата година. До идването на място на военнослужещи от специализираното поделение, районът е бил обезопасен. Впоследствие е установено, че това е много стар боеприпас, без взривател, който е изваден и обезвреден. Някой обаче се е опитвал да реже мината и за щастие не е станало най-лошото. Не трябва да подценяваме този вид опасност”, предупреди Петев.

Според варненските сапьори, стари морски мини от Първата и Втора световна война са обезвреждани от техните екипи при различни ситуации.

Някои от тях са били уловени в рибарски мрежи, други - изхвърлени на брега или заровени в пясъка на оживени плажове, във водата около тях и дори на рибарски местостоянки.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари