Тарикати от „Овергаз" точат природен газ от държавните тръби

0
В района на Нова Загора е било открито незаконно съоръжение (байпас), монтирано на преносната мрежа, собственост на „Булгартрансгаз”
В района на Нова Загора е било открито незаконно съоръжение (байпас), монтирано на преносната мрежа, собственост на „Булгартрансгаз” Снимка: © gettyimages

Ръководството на „Овергаз Мрежи” бе уведомено от разследващите органи в сряда, 3 февруари 2016 година, че в района на Нова Загора е било открито незаконно съоръжение (байпас), монтирано на преносната мрежа, собственост на „Булгартрансгаз”.

При пристигане на разследващите екипи на място не е имало служители на „Овергаз Мрежи”. Те са били извикани и са се отзовали незабавно.

Компанията води и вътрешно разследване дали нейни служители са участвали в изграждането и експлоатацията на незаконното съоръжение. В случай на установяване на виновно поведение, „Овергаз Мрежи” ще предприеме дисциплинарни действия за уволнение на съответните лица.

До изясняване на случая не приемаме еднозначно, че работещи в „Овергаз Мрежи” са извършители на деянието. Подобни действия пряко застрашават сигурността на газоразпределителната мрежа, собственост на дружеството. Компанията възнамерява да проведе необходимите дейности по разследване на случая, за да може да достигне и до реалния потребител, който консумира незаконно природен газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари