Търговците на дребно настояват за компенсации и гратисен период

0
Огромни опашки се извиват от сутринта пред входовете на моловете, но не от клиенти, а от служители, които се опитват да стигнат до работните си места
Огромни опашки се извиват от сутринта пред входовете на моловете, но не от клиенти, а от служители, които се опитват да стигнат до работните си места Снимка: БНТ

Огромни опашки се извиват пред входовете на моловете, но не от клиенти, а от служители, които се опитват да стигнат до работните си места

Търговците на дребно настояват за компенсации и гратисен период, за да преструктурират дейността си съгласно новите противоепидемичи мерки. В позиция до Министерството на здравеопазването те настояват за минимум 28 дни, в които да организират ваксинацията на служителите си, които желаят това.

Огромни опашки се извиват от сутринта пред входовете на моловете, но не от клиенти, а от служители, които се опитват да стигнат до работните си места, защото от днес те трябва да разполагат с негативен тест или със сертификат.

"Някои от моловете успяха да се организират достатъчно бързо, че да сложат кабини за антигенни тестове отпред и това са опашки от служители, които в крайна сметка стоят, защото са в близко разстояние един от друг, просто, защото няма как иначе да се поберат", предава БНР.

И плащат по 15 лева за антигенен тест, за да стигнат до работното си място, казва Рая Попова, генерален секретар на българската асоциация за търговия на дребно.

"Нямаме механизъм, с който да уволняваме хора. За тях остава изборът да си правят тест на всяко влизане през портите на мола".

От асоциацията твърдят, че към момента ще поемат разходите за антигенни тестове на своите служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари