Търговци се „изпариха“ пред погледа на данъчните

0
Това е позната суматоха от предишни проверки
Това е позната суматоха от предишни проверки

На масово бягство и изоставяне на стоката станали свидетели данъчните инспектори, които започнаха масирани проверки по обекти за търговия с плодове и зеленчуци в региона.

Това съобщиха от офиса на НАП в Русе. Още при появата на контролните органи на най-голямото тържище в областта – „Плодекс“, много от бусовете, пълни с кашони с различен зарзават, бързо прибрали стоката и са напуснали района. Продавачите, които вече я били изложили на саморъчно сглобени от щайги тараби, бързо я покрили с платнища и одеяла и я изоставили… като принадлежаща на неизвестен собственик и стояща там на склад.

Това е позната суматоха от предишни проверки, след която дейността си през деня продължават само няколко търговски фирми, припомнят от НАП.

Проверките ще продължат до края на годината, като целта е засилването на контрола върху нерегламентирания внос на плодове, зеленчуци, растения, растителни продукти, храни от животински произход и продукти за растителна защита от трети страни, допълват от приходното ведомство. Вниманието на фискалните инспектори ще бъде насочено върху това дали се отчита действителният размер на получените средства при реализацията на стоката и спазването на данъчното и осигурително законодателство. Инспекторите ще следят за издаването на документи за извършените плащания, както и дали работниците имат сключени трудови договори.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари