"Търговци на кръв" в Русе получиха условни присъди

2
Престъпната група накарала повече от 20 души да извършат 80 "кръводарявания"
Престъпната група накарала повече от 20 души да извършат 80 "кръводарявания" Снимка: ВМА / архив

Престъпната група накарала повече от 20 души да извършат 80 "кръводарявания"

В края на месец март 2024 г., под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе, приключи разследване свързано с дейността на организирана престъпна група състоящата се от четири лица – Н.Н. на 27 години, Р.Х. на 31 години, О.И. на 51 години и М.И. на 47 години, действала на територията на гр. Русе в периода от началото на 2019 г. до 04.10.2023 г. Целта ѝ е била да набира отделни лица, които да бъдат използвани за донори на човешка кръв. Същите са били мотивирани като са им обещавани парични суми за всяко от „кръводаряванията“. Предмет на разследване са действия на организираната престъпна група свързани с мотивиране на над 20 лица, които са извършили над 80 „кръводарявания“, срещу нерегламентирано заплащане, се посочва в съобщение на русенския окръжен съд.

На 14.03.2024 г. делото е било внесено в Окръжен съд - Русе по отношение на двама от обвиняемите, които са се признали за виновни и са поискали приключване на наказателното производство по реда на съкратените съдебни процедури. Наказателното производство е приключило спрямо тях като на 22.03.2024 г. Окръжен съд-Русе е одобрил постигнатите между Окръжна прокуратура -Русе и защитата на подсъдимите споразумения.

М.И. на 47 години се е признала за виновна по обвинението, за което ѝ е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от четири години.

Н.Н. на 27 години, също се е признал за виновен в и му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три години, чието изтърпяване е отложено за изпитателен срок от пет години.

Спрямо другите двама обвиняеми наказателното производство продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Докато...
    Защо в тъпата ни държава има споразумения за неизлежаване на наказанието "лишаване от свобода" с изпитателен срок? Какво се постига с това? Ами той или тя пак си продължават да го правят, но с поставени лица и т.н. Вървете пред болницата и вижте - да не би да е спряна търговията с кръв? Но така е - нямаме държава, в която да се въведе някакъв ред.
  • 12
    1
    геро
    На Мечо-циганина който живее до бл.Балатон в общинската къща му се размина ли бе корумпета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари