Този ремонт ни превърна в едно долно и диво село

5

Собствениците на търговски обекти в Русе недоволстват от продължителния ремонт на улиците, който трайно е довел до спад на клиентите им.

Разбитите плочки, загражденията и разкопаните пътища пречат на гражданите да стигнат до магазините.

Ето какво сподели русенски търговец в социалната мрежа:

"Г-н Стоилов, 

След множеството разгневени мнения и въпроси от русенци, на които на никой от тях не получихме отговор, бих желала (говоря от свое име, но съм повече от убедена за общото мнение на много хора) да засегна още една важна тема, на която този път се надявам на адекватен отговор……Какво правим?

С бизнеса в града ни и с търговските обекти, които са потърпевши и понасят чинно изнервящият и безкрайно муден, вече месеци наред т.нар. ремонт, който вместо да разкраси града, го направи едно долно и диво село. Замисляте ли се какви са отраженията и последствията за нас, които търпим толкова много загуби, пари и нерви. По цял ден стоим в тези магазини и чакаме клиенти, които не могат да стъпят до нас. Харчим безсмислени средства за ток, заплати, осигуровки, влагаме пари в стока, която така си стои, а да не говорим за погубеното време, шумът и прахолякът, който поглъщаме.

Всичко за нас е на загуба! Това е огромен проблем за нас. Помислихте ли за това? Имате ли предприети мерки за това положение, в което ни поставяте месеци наред?

Това е ул. Борисова /на снимките по-горе - бел. ред./, от един месец насам и повече е затворена…Ремонтът отдавна приключи??? НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ РАЗБРА….Няма машини, няма работници, нищо не се прави по нея, НО огражденията и остатъците от строителни материали си стоят. Пречат на всички минувачи, затруднява се движението и паркирането на автомобили.

ЗАЩО???? Защото няма кой да свърши тази работа ли?! Само можете да унищожавате, но не и да направите нещо както трябва ли? Клиентити те все още не могат да стигат до магазините, минувачите се чудят откъде да прескочат, за да преминат на отсрещната улица, същите и дори живущите не могат да паркират автомобилите си, за да се приберат по домовете си…

.НА КАКВО ПРИЛИЧА ТОВА..?! До кога ще търпим? Всичко оставяте така, недовършено, омерзено и грозно…. Още работа ли имате в този район, още колко време ще се случва всичко това, още колко трябва да чакаме, кажете ни, длъжни сте да ни уведомите, както и длъжни бяхте да ни предупредите за предстоящите ремонти, а не да правите каквото си искате и както си искате…

Чакате платени данъци и такси от нас, нали?! А защо не ни чакате толкова дълго да ги платим, , колкото и ние потърпевшите чакаме вас да удължавате срокове във времето да си свършите дори и некачествено работата, а налагате глоби и лихви.

Искаме компенсация, за загубите, парите, времето и нервите, които ние търговците понесохме заради Вас! Искаме компенсация за красивия ни град, да бъде Малката Виена, както го наричахме и какъвто беше досега.

Очакваме отговор, мерки и реакция от вас, г-н кмет!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари