Тамбурашки оркестър „Русе“ издаде своя втори диск

1
В диска са включени звукозаписи на 4 произведения на Добри Христов и 3 родопски песни
В диска са включени звукозаписи на 4 произведения на Добри Христов и 3 родопски песни

Тамбурашки оркестър „Русе“ при Общински детски център за култура и изкуство с диригент д-р Наталия Константинова издаде своя втори диск, съобщава Община Русе, пише Топ новини.

Към диска е приложена и издадената от Константинова книга на български и английски език „Историческо развитие на системата „Фаркаш“ в тамбурашките оркестри“. В нея се прави преглед на развитието на Фаркашките оркестри в световен мащаб. 

В диска са включени звукозаписи на 4 произведения на Добри Христов „Момина песен“, „Луковитски моми“, „Девойче“, „Сивляна“, „Българска празнична сюита“ на Ал. Танев и три родопски песни.

Освен звукозаписите, в диска присъстват и 11 видеозаписа с „Малка нощна музика“ на Моцарт, „На хубавия син Дунав“ на Й. Щраус, „Баркарола“ от Офенбах, Увертюра из операта „Травиата“ от Верди и други. 

В много от произведенията участва световно известната оперна певица и голям приятел на Общински детски център Марияна Цветкова.

Във видеозаписите са използвани фотографии от концертни изяви и турнета в чужбина.

Дискът не се продава, а чрез него се популяризира единственият и уникален български тамбурашки оркестърРусе“ при Общински детски център за култура и изкуство. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари