Талибаните призоваха България да накаже виновните за смъртта на 18-те мигранти

2
Бежанците бяха намерени мъртви в камион край село Локорско
Бежанците бяха намерени мъртви в камион край село Локорско Снимка: Пресцентър Прокуратура

Управляващото в Афганистан талибанското движение иска трафикантите да бъдат арестувани и подведени под отговорност

Министерството на външните работи на управляващото в Афганистан талибанското движение призова властите у нас да накажат отговорните за смъртта на 18-те мигранти от Афганистан, намерени мъртви в камион край село Локорско в петък следобед. Сред загиналите е и дете на около 7 г., а други други 34 мигранти оцеляват по чудо. Седем души са задържани във връзка със случая.

"Искаме всички международни организации, и особено приемащата страна (България), да арестуват и подведат под отговорност трафикантите", се казва в изявление на талибаните, разпространено от афганистанските медии, цитирани от "Интерфакс" и 24 часа.

Осъждан за трафик на бежанци е организаторът на канала, по който е трябвало да минат 18-те афганистанци. Петима бяха задържани часове след откриването на труповете, сред тях и собственикът на камиона.

МВнР на талибанското движение изрази съболезнования на семействата на жертвите на трагичния инцидент и призова афганистанците да не излагат живота си на опасност, доверявайки се на измамници и трафиканти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Вариния
    Щом талибаните се чувстват засегнати от конкретният случай, да разбираме ли, че тия мигранти са техни протежета?!
  • 8
    2
    Сашо
    Предайте ги на талибаните и ще им видят сметката ! Тук само ще търкат нарове, ако нямят над себе си чадър !
  • 19
    1
    Терористи
    Щом талибаните имат такива искания, ясно е какви са тези "мигранти". Но нека всички както винаги се правим, че не знаем и че са горките хора, не бягат от хубаво... Горките ние.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари